Има изобилие от спекулации за това как 5G ще повлияе на нашето ежедневие – от включването на автомобили, които се управляват самостоятелно, до привидно незабавни изтегляния на цели филми на телефона ви. Но вече можем да научим как новата технология ще повлияе на кравите, преди повечето хора да я поставят на изпитание.

В югозападна Англия 50 млекодайни животни вече носят високоскоростни интелигентни яки, които контролират роботизираните доилни системи. Това е начин да се тества потенциала на 5G в селското стопанство и да се популяризира едно от проучванията на мрежовите мрежи на Cisco Systems Inc.

По-важното е, че това е възможност да се види как 5G може да предава данни между сензорите по-бързо от широколентова връзка в отдалечени райони. Звучи съвсем ясно: когато една крава влезе в станция за доене, яката предупреждава машината да започне да изпомпва. Разбира се, проследяването на животни със свързани устройства не е нищо ново и вече видяхме много напреднали технологии да навлязат в селското стопанство. Както и на други места, 5G просто обещава да направи тези приложения по-бързи и по-лесни.

„Можем да свържем всяка крава, можем да свържем всяко животно в тази ферма“, казва Ник Крисос от Cisco пред Ройтерс. „Това, което 5G може да направи за селското стопанство, наистина отприщи силата, която имаме в тази ферма, навсякъде във Великобритания и навсякъде по света.“

Бъдещето е прекрасно и странно, а фермерите имат достъп до него преди нас, защото без тях всички ние ще гладуваме.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
2 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
ДоказателстваМетодийБахтиCCDPFermin Trujillo Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Виво
Виво

„когато една крава влезе в станция за доене, яката предупреждава машината“
за 2 метра комуникация ??? за селското стопанство има Lora и Narrow Band

Доказателства
Доказателства

По този начин се проверява как се отразява 5G връзката на здравето, горките крави, само това ще кажа! Ние сме следващите крави след 1-2 години!

Fermin Trujillo
Fermin Trujillo

е сега вече ще си направят акаунти по социалните мрежи и ще си муукат по снимките с палчета, а сега сериозно, мляко от такава крава не бих пил, аз у дома изключих wifi-то и спя в пъти по добре… вадете си изводите…

CCDP
CCDP

Цялата технология се базира на новия протокол МУУУ. Това е Циско proprietary протокол. Всяка ферма е отделна кравалан(краварник). И кравите от различните краварници не могат да комуникурат по между си. По този начин се редуцура мууукаста. Освен това на всяка крава може да бъде инсталирана АП, но тя подържа само атономъс моод.

Бахти
Бахти

„проучванията на мрежовите мрежи“

Я пак?

Методий
Методий

Цеков! Неграмотен неграмотник!
Иначе статията си е прост ПР. То това го можем и с RF433.

Доказателства
Доказателства

Кое е ПР, някой да представи новина? Това ли е ПР? В един ПР текст има цел и мнение, в този няма, това е просто съобщаване на събитие.

Ако някой публикува, че Венецуела се срива, това ПР ли ще е или представяне на факт? Искате цензура на свободното слово като в една комунистическа съветска кочина ли? Това ли искате? Да си „траем“ и да мълчим за фактологията?