Тези компании държат повечето домейн имена в интернет

1
463

Анализирайки данните на регистрираните домейн имена в интернет пространството, компанията Website ToolTester определи кои корпоративни гиганти получават най-много онлайн трафик и купуват най-много домейн имена.

Изследването на фирмата разкри, че компанията майка на Google Alphabet генерира най-много трафик с почти 120 милиарда посещения на месец за всичките си притежавани 422 домейна към днешна дата, като вероятно сами се досещате, най-посещаваният от тях е www.google.com. Последният генерира повече от 77 милиарда посещения на месец и представлява над половината от общия месечен трафик на Alphabet. Youtube.com е вторият по големина домейн на Alphabet с 27,8 милиарда посетители месечно.

По отношение на общия трафик Microsoft е втората по големина компания в това сравнение и нейните домейни достигат общо 7,2 милиарда посещения на месец (значително по-малко число от горното). Софтуерният гигант притежава 139 домейн имена, включително тези на порталите www.msn.com , www.bing.com , www.linked.com, които със сигурност вече са ви известни, но това което не знаете за тях, е че гигантът е изхарчил над 26 милиарда долара за придобиването им през 2016 г. Адресът на компанията, който генерира най-много график е www.live.com, който получава над 2,2 милиарда посещения месечно.

Amazon е третата по големина компания тук и получава над 6 милиарда посещения в своите 258 домейн имена. Разбира се, порталът с основна дейност – електронната търговия, www.amazon.com получава най-много трафик: 2 милиарда посещения на месец.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
RB3301
RB3301

Бате, четеш ли какво пускаш през Google Translate въобще 😀