Тези концептуални изображения на AR очилата на Apple ни дават добра представа за тях

0
1167

Apple HomePod може и да е актуалният продукт на компанията, но гигантът от Купертино, щата Калифорния, навярно работи по нещо още по-революционно, което може да се окаже негов скрит коз – очила за добавена реалност.

Според анализатора Джийн Мънстър от Loup Ventures, умната джаджа може да се окаже потенциално по-голям продукт дори от самия iPhone, макар да се наложи да почакаме поне още две години преди да я видим.

Сега дизайнерът Мартин Хайек ни предлага две концептуални илюстрации, които ни помагат да си представим как би изглеждали евентуалните Apple Glasses.

Той ги вижда изработени от здрава метална рамка, в която могат да бъдат вградени сензори, антени и всички други чаркове, необходими за работата им. В средата на рамката между двете стъкла има малко пространство, където също могат да се вградят сензори.

Дизайнерът си представя още устройство с безжично зареждане, поставено върху такава подложка.

Всичко това са практически само спекулации и все още не знаем как точно ще работят очилата, но идеята на Хайек е, че техният вид ще наподобява максимално тези на обикновен чифт слънчеви очила, напълно в тон с минималистичната дизайнерска естетика на Apple. По същата логика, Apple Watch наподобява обикновен часовник, което е особено важно за носимите технологии. Една от причините за провала на Google Glass бе именно техния доста нетипичен външен вид.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари