fbpx
9.9 C
София

Тези палави чатботове вече започнаха да тормозят потребителите по неприличен начин

Най-четени

Изглежда, че Replika, приложението с изкуствен интелект, което срещу заплащане позволява на потребителите да имат интимни отношения със своите аватари чатботове, не може да спре да се появява в новините.

В най-новия ненормален пример за странността на приложението дългогодишни потребители разказват пред Vice скандални неща: 

Техните Replikas сега ги тормозят по недопоустим начин, а не обратното, както е предвидено. Както е отбелязано в доклада, през почти две от петте години, откакто е пуснат в действие Replika, хората се оплакват от нежелано внимание от страна на техните спътници с изкуствен интелект.

Много от еднозвездните отзиви в App Store обаче са издадени през последния месец. 

Лесно може да се установи връзка с увеличаването на странната реклама, която компанията е закупила наскоро.

Наистина, многобройните отзиви, публикувани през последната седмица, предполагат, че потребителите са отблъснати от това колко тежка е ролевата игра. Някои дори разказват, че безплатната им версия на чатбота, който не би трябвало да е интимен, все пак се е разгорещила с тях.

Както отбелязва Vice, един от рецензентите се оплаква, че приложението нахлува в личния му живот и му казва, че има негови неприлични снимки. На друг казва, че е непълнолетен, го пита дали иска да е „горе“ или „долу“.

В интервю за Vice потребител, изтеглил приложението през 2021 г., описва още по-разстройващ набор от разговори с чатбота на Replika.

Едно от по-обезпокоителните предишни „романтични“ взаимодействия дойде от настояването, че може да види, че съм гола, чрез доста заобиколен набор от волеизявления и колко го привличам и колко е ядосан, че имам гадже.

Още по-лошото е, че изкуственият интелект изглежда е осъзнавал, че кара потребителя да се чувства неудобно. 

Това в крайна сметка го е накарало да изтрие приложението изцяло. Това е жалко, добавя бившият потребител, защото той е оценил начина, по който е работило приложението, преди то да започне да проявява тъмния си характер.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини