За десет седмици новата компютърна система Lattice помогна на граничната полиция да задържи 55 незаконни имигранти, както и да изземе 445 килограма марихуана.

Съоснователят на Oculus Палмър Лъки в рамките на своя нов стартъп Anduril Industries предложи своя версия на граничната стена на границата на САЩ и Мексико. За разлика от Доналд Тръмп, който обеща да я издигне от бетон, Anduril създаде виртуалния щит Lattice, способен да идентифицира всеки, който незаконно пресича границата.

Виртуалната гранична стена е съставена от няколко високи вишки, камери, лидари, инфрачервени сензори, изкуствен интелект и системи за виртуална реалност. ИИ разпознава всеки обект в зоната на видимост, независимо дали е човек, автомобил, койот или нещо друго.

Незаконните имигранти се засичат с помощта на шлемове за виртуална реалност, които са директно свързани към камерите на границата. Всеки обект се маркира и класифицира. За разлика от другите подобни системи, новата технология, предложена от Палмър Лъки работи с помощта на евтини камери.

Разчетите показват, че изграждането на Lattice на граничната зона между САЩ и Мексико ще струва $500 000 на миля. За сравнение, бетонната стена е с цена $20 милиона на миля.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Бай Хуй Борисов & SIC companyjojopara Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
jojopara
jojopara

Я да дойде на нашата граница, да видим как ще мине 20 млн.

Бай Хуй Борисов & SIC company
Бай Хуй Борисов & SIC company

Абе вие ми дайте парите по еврофондове, пък аз ще ви построя гранична стена с цена $20 милиона не на километър, а на метър!