Телефоните са чест преносител на зараза! Как да почистим и дезинфекцираме смартфона си безопасно?

4
3244

Тестовете показват, че COVID-19 има силата да живее във въздуха дори няколко часа. На някои повърхности може да прекара дори 2-3 дни, преди да умре. По-важно от всякога е да спазваме добра хигиена на тялото и притежанията ни.

Най-добрият начин да се предотврати разпространението и заразяването с коронавируса според експертите е честото миене на ръце. Към него добавяме дезинфекциране на повърхностите, които използваме в ежедневието.

Не достатъчно хора обаче осъзнават колко важно е да държим смартфона си чист поне колкото ръцете

Как правилно да дезинфекцираме мобилните си устройства?

Компании като Apple дори включиха на сайтовете си информацията, че може да се използват кърпички за дезинфекция, без това да увери устройството.

Имате нужда от какъвто и да е продукт с поне 70% съдържание на спирт – кърпички, напоено памуче и т.н. Няма нужда да натискате силно, просто се постарайте да почистите цялото устройство – без значение от модела и марката.

„Не използвайте белина. Не допускайте влагата да проникне в отворите , не потапяйте своето устройство в какъвто и да е почистващ препарат.“, пишат още от Apple.

Отново повтаряме, че е важно нашите телефони, таблети и т.н., да са почистени. Проучвания сочат, че на пластмаса и стомана, коронавирусът може да стои жив до 3 дни.

Все още се изследва колко дълголетен е, когато е на стъкло. Да не забравяме обаче, че много от нас имат пластмасови протектори на екраните си. Или пък имаме метални елементи по корпуса. Смартфоните наистина са много подходящи за пренасяне на всякакви зарази.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари