fbpx
11.8 C
София

Тенденциите, които ще определят уеб дизайна през 2023 година

Най-четени

Тенденциите в уеб дизайна са основополагащи по отношение на онлайн трафика от потребители в даден уебсайт и спрямо това колко време те прекарват в него. Според последните данни първото впечатление на над 94% от потребителите, посетили даден уебсайт, е свързано с дизайна, а 88% от тях прекарват повече време в даден уебсайт, ако съдържа визуални или видео елементи.

Няколко значителни тенденции се очакват да бъдат акцент през 2023 година в уеб дизайна, които ще създадат ретро усещане. Носталгията по ранните години на интернет се проявява в свръхпикселизирани изображения, употребата на подчертано ярки цветове, както и изображения на предмети, характерни за близкото минало като видео/аудио касети, компакт дискове и плочи. Преди подобни препратки да бъдат внедрени обаче, много внимателно трябва да се подбере целевата аудитория, към която да бъде насочен подобен емоционален дизайн, за да се избегне объркване и усещането, че не са попаднали на правилното място.

Друга актуална тенденция през 2023 година е използването на минималистичен дизайн, който се фокусира върху ключови елементи при изработка на уебсайт и изработка на онлайн магазин. Това предоставя по-лесен и по-бърз достъп до нужната информация. Някои течения на минималистичния дизайн се оформят като  тенденция – например клейморфизма, който  предоставя семпъл и мек стил на илюстриране, силно напомнящ на „човече от глина“. Тези илюстрации създават усещане за реалност и дълбочина.

Тренд при изработването на уебсайт през тази година е използването на голяма гама от цветове и текстури, което помага за създаването на емоционално въздействие като се подчертават ключови елементи. Съвършен контраст и перфектна цветова хармония, съобразена с актуалните тенденции в уеб дизайна, винаги биха донесли положително изживяване на потребителите. Тук цветовете и палитрите трябва да са съобразени внимателно със съдържанието на уебсайта и какво настроение биха допринесли те. Затова дизайнът трябва да се интегрира персонално от професионалисти с дългогодишен опит в сферата на уеб дизайна като дигитална агенция АГМА, които да изпипат всеки детайл, така че да въздейства по точния и желан начин върху потребителското изживяване.

През изминалата 2022 година над 92% от интернет потребителите са достъпвали мрежата през мобилни устройства. Този факт е достатъчен, за да си дадем сметка колко важно е дизайнът на страницата ни да бъде адаптивен. Една от най-популярните платформи за изработването на уебсайт, който се справя чудесно с интегрирането на дадена страница от десктоп към мобилен телефон, е WordPress. АГМА е една от водещите агенции за създаването на уебсайтове чрез тази платформа, която дава възможност за внедряване на хитри и удобни решения за потребителско изживяване, специално изработени за мобилни потребители.

В днешно време бързият и лесен достъп до информация налага нуждата от привличане на вниманието на потребителите чрез емоционален дизайн, който да въздейства и задържи интереса им, което не е лесна задача. Новите тенденции при изграждането на уебсайт корелират напълно с динамиката на всекидневието ни, както и с Индустрия 4.0, намирайки  нужната информация, съчетана с приятна остатъчна нотка от индивидуално и емоционално преживяване.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини