Терористи вкарват пари в САЩ чрез eBay и PayPal, твърди ФБР

4
37

Нов доклад на Федералното бюро за разследване твърди, че популярни сайтове за дигитално движение на пари се използват от Ислямска държава за внасяне на средства в Съединените щати.

Минавайки през платформи като eBay и PayPal, терористите необезпокоявано прехвърлят пари на свои симпатизанти в страната.

Агент на ФБР успява да влезе в схемата, представяйки се за продавач на принтер, който успява да пласира онлайн срещу плащане на ИСИС през eBay и PayPal. Изглежда операцията е била организирана от вече мъртвия Сифул Суджан, който е бил топ експерт по компютърни въпроси в Ислямска държава.

Бюрото твърди, че мрежата се разпростира от Великобритания до Бангладеш, а сред стоките за фиктивни продажби най-предпочитани са лаптопи, смартфони и VPN услужи.

Говорител на eBay излезе с изявление, че компанията има политика на нулева толерантност за престъпна дейност през нейната платформа и обеща, че ще сътрудничи с властите максимално. Задържаният симпатизант на ИСИС пък ще бъде изправен на съд.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
2 Автори на коментарите
0\'\'0АхОхeudeeчай Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
чай
чай

200 мил бр. ползвал paypal
няма как да минат през гуантанамо(контролирано давене е безплатно).

Явно
сенаторска атака срещу ebay
в полза на amazon.

eudee
eudee

Кое за предпочитане : бързо или мъки

китайски затвор – гръмнат и органите продадени.
руски затвор – бит 1 седмица и умрял от рани
юс затвор – 30 г присъда + редовни побой и накраят пуснат(вече с паркинсон).

АхОх
АхОх

Не виждам нищо страшно в това което е описано. Дали ще му ги пратят през Money Gram или директно в банковата сметка или еВау – все същото (официално е). Ако знаят от къде са източниците могат да се следя – примерно както Доналд Тръпм прави – всичко от ислямска държава да се третира като терористично и минава на допълнителна проверка. То тия терорист отдавна не са държави, а половината от мюсулманските нормални хора са терористи, така че съм съгласен с Тръмп да се третират като такива (същато се прави с Русия и руснаците между другото, само дето те не убиват… Виж още »

0\'\'0
0\'\'0

И тея мак’ита(донълдси)
са собственици на бг

blitz.bg/svyat/tipichno-po-amerikanski-gotovi-sa-da-se-biyat-ss-severna-koreya-no-si-nyamat-ideya-kde-se-namira-video_news535606.html