4.2 C
София

Тесла се зае с разработването на хуманоидни роботи: първият прототип ще е готов през 2022 година

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Илън Мъск заяви, че неговата автомобилна компания се е заела с разработването на хуманоидни роботи, като първия прототип на интелигентната машина ще бъде представен през 2022 година. При разработването на този робот компанията използва натрупания опит при създаването на изключително сложното роботизирано производство в заводите на Tesla, както и специализирания хардуер и софтуер, който се използва в автопилотите на електромобилите на компанията.

„Ако се замислим, към днешен ден Tesla е най-големият в света производител на роботи, понеже нашите машини за сглобяване на електромобилите напомнят на полуразумни роботи на колела“ – каза Мъск.

Генералният директор на Tesla допълни, че разработените от неговата компания нови технологии е логично да бъдат облечени в човекообразна форма. Според Мъск, роботът ще бъде полезен в бита, ще може да пазарува и да извършва и други несложни дейности.

Новият хуманоиден робот на Tesla ще бъде създаден по такъв начин, че да не предизвиква опасения. Това е важно, понеже Мъск е на мнение, че излезлият от контрол изкуствен интелект може да нанесе много по-големи поражение на човечеството от атомните оръжия. По принцип роботът няма да може да се придвижва бързо и няма да е много силен.

Кодовото име на хуманоидния робот на автомобилната компания на Илън Мъск е Optimus. Той ще извършва преди всичко опасната и скучна работа в заводите, постепенно ще замести хората на конвейерите, а по-късно ще замени и самите конвейери. Мъск каза още, че в бъдеще физическата работа ще се извършва по избор – хората сами ще решават дали да се занимават с това или не.

Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини