Тестове на антивирусните програми за Windows 10 за периода март-април 2016 година

5
283

Microsoft непрекъснато усъвършенства операционната система Windows 10 и осигурява по-добра информационна безопасност. Въпреки това, повечето потребители използват външни антивирусни програми. Поредният анализ на немската AV-TEST дава възможност на потребителите по-добре да се ориентират и по-лесно да изберат най-подходящия антивирусен пакет за Windows 10.

 

При тези тестове лидер е един единствен продукт – Bitdefender Internet Security 2016. В трите категории на тестване той събра максимално възможния бал от 6 точки – за защита, скорост и удобство на работа и изпревари конкурентните антивирусни програми.

Антивирусните пакети на Касперски Trend Micro и Symantec изостават съвсем малко. Така например Kaspersky Internet Security 2016 има 5,5 точки за производителност.

Повечето потребители предпочитат използването на безплатни антивирусни програми, които този път не предизвикват разочарования. Безплатната Avast Free Antivirus 2016 има 6 точки за защита и 6 за удобство, и 4,5 за бързодействие.

 

Вградената в ОС Windows 10 защита на Microsoft получи 3 точки за защита, 5 за скорост на работа и 5,5 за удобство. По този начин защитникът на Windows получи 13,5 точки от 18 възможни.

Най-лош антивирусен пакет според тези тестове е Quick Heal Total Security 17 с 3 точки за защита, 2 за скорост и 5,5 за удобство.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

5 коментара за "Тестове на антивирусните програми за Windows 10 за периода март-април 2016 година"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
I love anime
I love anime

аахаха направо си ми мирише на платен тест 😀 особенно като прочетох за аваста 😀

KoiAzLiWe
KoiAzLiWe

Аваста е безсилен срещу криптовируси,а удобството на интерфейса е …. то дори карантината не се знае къде е от менюто.
Не е и тайна,че Аваст дават луди пари за реклама.

sky1
sky1

Използвам вградената в windows и работи добре.

Dave
Dave

Няма как да не е платен при положение че симантека е сред първите позиции а няма експерт в обласста който като чуе симантек за антивирус и му се напукват очилата…

Invocation
Invocation

по какво разбираш, че работи добре ?

wpDiscuz