Слуховете, че новата версия на операционната система Android P ще се нарича Pistachio (шамфъстък), се появиха още преди официалния анонс на бета версията на мобилната операционната система. Но сега кодовото име бе забелязано в чата на официалната поддръжка на Huawei.

Потребител в чат сесия с техническата поддръжка на Huawei помоли за уточнение, кога смартфоните Huawei P9 Lite Mini (Y6 Pro) и Huawei P9 Lite (2017) ще бъдат обновени да EMUI 8.0. Тази надстройка се базирана на операционната система Android 8.0 Oreo. И в двата случая, може би случайно, служителят от поддръжката говори за Android Pistachio:

Това не е първият път, когато в Глобалната мрежа излиза името Android P Pistachio. През месец февруари Bloomberg съобщи, че новата версия на мобилната операционна система ще носи името Android Pistachio Ice Cream.

Всъщност, именно този вариант има най-големи шансове да се окаже финалният. Pistachio е вид фъстък, докато Pistachio Ice Cream е сладолед с шамфъстък и повече прилича на досегашните имена на тази операционната система. Това са Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow, Nougat, Oreo.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
4 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
the professorГлупав народ, български...mmmmcecoasd Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
asd
asd

Евтина и нискокачествена марка – нискоинтелигентна поддръжка, нищо необичайно.

mmmmceco
mmmmceco

Добре кажи коя е марката която става за нещо.Примерно

mmmmceco
mmmmceco

Мога да си позволя всичките и съм ги изтествал.Давай да видим каква глупост ще изръсиш.

Глупав народ, български...
Глупав народ, български...

Сигурно има предвид Sang…

the professor
the professor

първата дума не е, за останалото съм съгласен…