Слуховете, че новата версия на операционната система Android P ще се нарича Pistachio (шамфъстък), се появиха още преди официалния анонс на бета версията на мобилната операционната система. Но сега кодовото име бе забелязано в чата на официалната поддръжка на Huawei.

Потребител в чат сесия с техническата поддръжка на Huawei помоли за уточнение, кога смартфоните Huawei P9 Lite Mini (Y6 Pro) и Huawei P9 Lite (2017) ще бъдат обновени да EMUI 8.0. Тази надстройка се базирана на операционната система Android 8.0 Oreo. И в двата случая, може би случайно, служителят от поддръжката говори за Android Pistachio:

Това не е първият път, когато в Глобалната мрежа излиза името Android P Pistachio. През месец февруари Bloomberg съобщи, че новата версия на мобилната операционна система ще носи името Android Pistachio Ice Cream.

Всъщност, именно този вариант има най-големи шансове да се окаже финалният. Pistachio е вид фъстък, докато Pistachio Ice Cream е сладолед с шамфъстък и повече прилича на досегашните имена на тази операционната система. Това са Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Ice Cream Sandwich, Jelly Bean, KitKat, Lollipop, Marshmallow, Nougat, Oreo.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
4 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
4 Автори на коментарите
the professorГлупав народ, български...mmmmcecoasd Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
asd
asd

Евтина и нискокачествена марка – нискоинтелигентна поддръжка, нищо необичайно.

the professor
the professor

първата дума не е, за останалото съм съгласен…

mmmmceco
mmmmceco

Добре кажи коя е марката която става за нещо.Примерно

Глупав народ, български...
Глупав народ, български...

Сигурно има предвид Sang…

mmmmceco
mmmmceco

Мога да си позволя всичките и съм ги изтествал.Давай да видим каква глупост ще изръсиш.