Технологичните компании се обединиха срещу шпионирането

0
49

Осем от най-големите компании в САЩ изразиха своята позиция относно следенето в Интернет и поискаха от правителството на САЩ да бъде за пример.

AOL, Apple, Facebook, Google, LinkedIn, Twitter, Yahoo и Microsoft споделиха, че разбират нуждата на правителството да осигурява сигурността на своите граждани, но също така смятат, че сегашните закони и практики трябва да бъдат реформирани.

Технологичните компании се фокусираха около скандала с Едуард Сноудън, който показа, че НАС имат достъп в реално време до съдържанието на сървърите на някои от интернет компаниите и комуникационните връзки между информационните центрове на Yahoo и Google.

Компаниите са създали сайт, който се казва Reform Government Surveillance, на който е публикувано отворено писмо до президента Барак Обама и членове на конгреса, в което се казва, че събитията от лятото показват нуждата от реформа на правителственото шпиониране по цял свят.

С този ход интернет компаниите се опитват да покажат, че са на страната на потребителите, като оказват натиск върху правителствата по света и най-вече върху това в САЩ.

Компаниите са отбелязали пет важни точки, които имат нужда от реформиране:

1. Ограничаване на властите в събирането на потребителска информация

2. Надзор и отчетност

3. Прозрачност в изискванията на правителството

4. Зачитане на свободния поток на информацията

5. Избягването на конфликти относно правителствата

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за