Технологията на Microsoft за разпознаване на човешки глас вече се справя по-добре от хората

2
50
Специализираните невронни мрежи на Microsoft за разпознаване на човешки глас започнаха да се справят не по зле от хората. Информацията е на партньорите на софтуерния гигант от Корнелския университет.

nist-2000

Университетът публикува научно изследване, в което са взели участие професионални стенографи и компютърната система NIST 2000. Резултатите показват, че за първи път в историята хората са направили повече грешки, отколкото компютъра.

Microsoft публикува официален пост в своя корпоративен блог. Корпорацията подчерта, че с времето успехите в това направление ще почустват както корпоративните клиенти, така и обикновените потребители. Технологията на Microsoft за разпознаване на човешки глас ще опрости и улесни взаимодействието с Xbox, с различните онлайн-услуги за превод на човешка реч от един език на друг в реално време, като например в Skype и при гласовия помощник Cortana.

Неотдавна генералният директор на Microsoft Сатя Надела каза, че в най-близко бъдеще общуването с помощта на човешки глас ще окаже по-голямо влияние на компютърните системи, отколкото графичния потребителски интерфейс.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари