21.6 C
София

Технологията FingerIO дава възможност за регистриране на жестовете от разстояние

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Специалистите от университета във Вашингтон, САЩ, създадоха нов интерфейс за управление на мобилни устройства – смартфони, таблети, смарт-часовници и други.

 

Новата технология се нарича FingerIO и превръща компютърното устройство в подобие на сонар, който може да улавя жестовете от разстояние. По този начин работата на мобилното устройство може да се управлява не само чрез сензорния дисплей, а и чрез движение на ръката или ръцете на известно разстояние от него.

Новата система работи по следния начин: високоговорителите на мобилното устройство излъчват сигнал, който не може да бъде чут от човешко ухо. Отразеният сигнал се приема от микрофоните на устройството, като за нормалната работа на FingerIO са необходими минимум два микрофона. След анализ на получените данни се определя движението на ръката или пръстите и съответно се определя направения жест. Към днешен ден с помощта на FingerIO се разпознават жестове на разстояние 8 сантиметра за смартфони и 12 сантиметра за смарт-часовници.

 

В сегашното си състояние системата работи с незначителни задръжки. Въпреки това, тя разпознава движението на пръстите извън пределите на сензорния дисплей на мобилното устройство. Освен това, FingerIO може да разпознава жестовете, дори и да се намира под плат – в джоба на дрехите или под ръкава на ризата.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини