fbpx
1.8 C
София

Технология на Тойота за предотвратяване на сблъсъци поема контрол върху управлението

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Toyota разработва технология за безопасност, която придобива контрол върху управлението с цел моторното превозно средство да промени посоката си на движение, когато не е възможно да спре преди сблъсък.

Toyota Motor Corp. е демонстрирала през миналата седмица някои от иновациите си за безопасност пред репортери в едно от производствените си съоръжения западно от Токио в близост до планината Фуджи.

Почти всички автомобилни производители разработват технологии за безопасност и автоматичното спиране преди сблъсък не е новост. Това, което отличава технологията на Тойота е, че е първата, поемаща контрол върху управлението на автомобила.

Тойота използва в технологията си камери и свръх чувствителен радар, наречен милиметрово-вълнов („millimeter-wave”). И двете са инсталирани в предната част на автомобила с цел да отчитат възможните сблъсъци, като напр. пешеходец, пресичащ пътя.

Технологията отчита как трябва да бъдат приложени спирачките и управлението с цел да бъде избегнат сблъсъкът.

Японският производител е отказал да съобщи кога технологията ще бъде налична в комерсиален модел, но официални представители са съобщили, че е готова за скорошно въвеждане в масово произвеждани автомобили.

Тойота също така е съобщила, че се стреми към намаляване нараняванията вследствие на пътнотранспортни произшествия до нула, но не е съобщила приблизително кога ще постигне тази цел.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини