Технология ни позволява да правим барбекю с телефона си

0
26

В САЩ, където барбекюто е на особено голяма почит, отдавна има високотехнологични скари с различни опции и функции. Досега обаче дори те не можеха да правят барбекю сами, а се налагаше някой постоянно да се суети около тях и да внимава да не загори месото. Е, американците скоро ще се отърват от още един „досаден“ навик – там вече се продават устройства, които позволяват печенето на месо от разстояние.

Устройството се нарича CyberQ Wi-Fi и се предлага от компания на име BBQ Guru. Системата наблюдава температурата както на самата скара, така и на парчетата месо, които се пекат върху нея, като може да наблюдава до три различни парчета. Данните за тази температура се пращат до човека, отговорен за барбекюто посредством Wi-Fi, като той ги получава по свързания си към мрежата смартфон, таблет или компютър.

Освен данни за температурата на скарата и месото в реално време, системата също така праща имейли до „готвача“, с които да го уведомява, че готвенето е преминало от един етап в друг. Преди да почне да пече месо, потребителят може да програмира системата с инструкции за готвене, които след това тя сама ще следи. Ако пък не искаме барбекюто постоянно да ни притеснява по телефона, можем да следим данните по LCD дисплея на контролната кутия на CyberQ Wi-Fi.

Системата обаче може и други неща. Тя има функции за поддържане на месото топло, без да загаря, за бързо възобновяване на температурата на печене след отваряне на капака на барбекюто както и звукови аларми, които ни напомнят, че храната е готова или, че нещо не е в ред. Системата може да се поръча за $295.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари