„Те изпреварват всички с минимум две години“ – Audi за превъзходството на Tesla

8
2726

Наскоро генералният директор на Volkswagen AG Херберт Дис похвали Tesla за отличните резултати в условията на новата криза, а сега нещо подобно чуваме от новия лидер на Audi Маркус Дюсман. Той не само признава лидерството и технологичното превъзходство на Tesla, но и заяви, че автомобилната компания на Илън Мъск с две години изпреварва всички останали производители на електромобили. Генералният директор в интервю за Electrek заяви следното:

„Към днешен ден Tesla предлага акумулаторни блокове с по-голям капацитет, понеже техните електромобили са изградено по такъв начин – около акумулаторните батерии. Tesla минимум с две години изпреварва останалите автомобилни производители по отношение на хардуерната и софтуерната архитектура, както и в областта на технологиите за автономно шофиране“, Маркус Досман, генерален директор на Audi.

Тук няма как да не си припомним японските специалисти, които разглобиха няколко модела електромобили на Tesla и казаха, че тази компания изпреварва Toyota и VW с около 6 години.

За да догони Tesla, Досман е създал нова група от специалисти, които вече са се заели със създаването на съвсем иновационен електромобил на Audi, „който ще бъде създаден бързо и без каквито и да било бюрократични пречки“. Ръководителят на Audi възнамерява да изостави стария бюрократичен подход и да използва модела на развитие на Tesla. Новата група носи името Artemis и има за цел до 2024 година да създаде възможно най-ефективен електромобил.

Но към днешен ден електромобилите на Tesla осигуряват най-голям пробег с едно зареждане на акумулаторния блок и по този показател тя е далече напред пред всички други компании.

В същото време първият електромобил на Audi с име e-tron не може да се похвали с висока ефективност.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари