Тийнейджър улови невероятни снимки на Земята с домашна космическа камера

2
38

Мисиите на НАСА в космоса струват милиони по милиони долари, но великобритански тийнейджър успя да направи удивителни снимки на планетата Земя с камера, купена от eBay, и космически кораб тип „направи си сам“.

19-годишният Адам Кудуърт прекарал едва 40 часа в работа по устройството и похарчил само около 600$, за да заснеме гледките, които можете да видите по-долу. Той сложил апарата, обикновен Canon A570, в изолирана кутия с GPS устройство, радиопредавател и микропроцесор. След това използвал балон, за да изпрати импровизирания космически кораб на над 30 километра над земната повърхност – достатъчно, за да заснеме удивителните изображения.

Устройството се извисявало в небето за около два часа и половина, след което Кудуърт използвал GPS и радиопредавателя, за да определи мястото на кацането му, което било на около 50 километра от дома на момчето. Освен това, благодарение на вградена платка, Кудуърт имал възможността да проследява скоростта и надморската височина на кутията.

„Когато взех обратно фотоапарата бях удивен – той беше уловил невероятни снимки“, каза той.

Кудуърт е студент по инженерство в Нотингам и обучението му не включва нищо по-специално от стандартния курс по физика.

„Нямам квалификация по астрофизика или нещо подобно, аз съм просто студент по инженерство“, каза той. „Хората мислят, че това е нещо, което струва милиони, но аз доказах, че може да се направи и с бюджет от 200?.“

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари