Известният инвеститор и основател на компанията Draper Fisher Jurvetson е убеден, че светът има нужда от нова валута и за тази цел биткойнът е идеален. Дрейпър каза това в интервю за Bloomberg.

Тим Дрейпър още преди няколко години започна активно да инвестира в биткойни и вярва, че в близко бъдеще криптовалутата ще заеме важно място в световната икономика. Освен това, известният инвеститор счита, че в бъдеще по-голямата част от световния валутен пазар, който към днешен ден е около $86 трилиона, ще бъде във вид на криптовалута.

Отговаряйки на въпроса на водещата, дали счита, че цената на биткойна може да падне под $1000, Тим Дрейпър отговори:

„Аз гледам по съвсем друг начин на това, понеже мисля, че биткойнът е бъдещата валута. Когато ме питат, дали ще продам своите биткойни, аз отговарям: защо да продавам бъдеще за минало?“

През 2014 година Тим Дрейпър закупи почти 32 000 BTC на аукциона за конфискуваните от властите на САЩ средства на търговската площадка Silk Road. Тогава той даде $18 милиона, като тези биткойни днес струват над $310 милиона.

На въпроса, какво мисли за волатилността на биткойна, бизнесменът отговори:

„Независимо от резките скокове на курса, моите биткойни са на по-безопасно място, отколкото моите долари в банките. Банките непрекъснато ги ограбват“.

Той допълни, че банките често отказват на хората да си открият сметка с $20, понеже тяхното обслужване им струва $200. С биткойнът това по принцип няма как да се случи и криптовалутата е подходяща както богатите хора, така и бедните слоеве население в развиващите се страни.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
26 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари