21.6 C
София

Тим Кук: Ако не сме иновативни, ще свършим като Nokia

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.


Иновацията е в основата на всички бъдещи планове на Apple. Това сподели изпълнителният директор на компанията Тим Кук в интервю за престижното издание Bloomberg.

ИТ експертът сподели, че иновацията е именно онази сила, която бута компанията напред и без нея Apple би бил минало. Кук дори направи интересно сравнение с Nokia. Американецът припомни как едно време финландската компания бе лидер в мобилната индустрия, а сега е минало и сподели, че това се дължи именно на липсата на иновативност.

„Nokia трябва да служи като напомняне за всяка една компания в тази индустрия. Трябва да запомните, че иновацията е ключът към бъдещето. Без нея която и да е компания би загинала” заяви Кук.

Изглежда обаче през годините дефиницията на Apple за „иновативно” доста се е променила. След премиерата на новите iPhone-и миналата седмица цената на акциите на компанията падна, а инвеститорите далеч не бяха ентусиазирани и въодушевени от новите продукти, които виждат. Дали компанията не е загубила усета си за иновативност?

„Подобни финансови резултати ни карат да се замислим дали правим всичко правилно” коментира Кук. „Именно върху това сме съсредоточени в този момент.”

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини