Тим Кук: децата от следващото поколение няма да знаят, какво са парите в брой

5
60

Генералният директор на Apple Тим Кук е убеден, че децата от следващото поколение няма да знаят, какво са парите в брой. По време на среща със студенти в Дъблин, Тим Кук каза, че кешът ще бъде заменен от електронни аналози.

 

Според Кук, смъртта на парите в брой ще стане по-рано от очакваното. „Вашите деца няма да знаят какво са парите“ – заяви генералният директор, докато обясняваше подробности за платежната система Apple Pay. Той допълни, че в съвсем близко бъдеще портфейлите ще изчезнат от ежедневния живот на хората.

Електронно разплащане отдавна се използва и бързо набира обороти. Ценностите постепенно се променят и повечето хора се стремят повече към реализиране на собствени проекти или закупуване на стоки, отколкото към безсмислено трупане на пари. Парите в брой вече са на втори план и имат помощна функция.

 

Тим Кук не случайно засяга въпроса с електронните платежни системи. The Wall Street Journal съобщи, че Apple в момента работи върху онлайн платежна услуга, с помощта на която потребителите ще могат да изпращат и получават финансови средства с помощта на мобилни устройства. По този начин необходимостта от пари в брой се очаква да намалее.

Въпреки че Тим Кук зави в Ирландия, че Apple не възнамерява да се превръща в банка, функциите на Apple Pay се разширяват в сферата на типично банковите услуги.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари