Тим Кук, Илън Мъск и други призовават САЩ да остане в Парижкото споразумение за климата

3
177

Ръководителите на редица технологични компании потвърждават ангажираността си към Парижкото споразумение за климата, дори когато администрацията на Тръмп започна официалния процес по оттегляне от него. В отворено писмо в понеделник ръководители от повече от 70 компании – включително и такива от технологичните гиганти като Apple, Google, Microsoft и Tesla – заедно с AFL-CIO призоваха САЩ да остане част от Парижкото споразумение.

„Има напредък, но той не е достатъчен. В този момент се изискват по-големи и ускорени действия, от тези, които виждаме. Призоваваме за силна политическа рамка, която Парижкото споразумение предвижда, като позволява на САЩ свободата да избере свой собствен път към намаляването на вредните емисии.“

Президентът Доналд Тръмп заяви, че САЩ ще се оттеглят от споразумението от 2017. Близо 200 страни по света са част от споразумението и са съгласни да се борят с общи усилия с глобалното затопляне чрез намаляването на отделяните въглеродни емисии и отпечатък от човешката дейност. САЩ официално започнаха процеса по изтегляне през ноемвири и се очаква той да бъде окончателно финализиран до следващата година.

Изпълнителните директори на Salesforce, Virgin Group, HP, Adobe, IBM, Verizon и Corning също подписаха днешното си писмо.

Няколко от ръководителите на технически технологии преди това заявиха, че са поели ангажимент да спазват споразумението за климата в Париж, дори ако федералното правителство не подкрепя споразумението. Елън Мъск, основател на Tesla и SpaceX, през 2017 г. постави ултиматум със заплаха да напусне няколко от консултативните съвети на президента, ако САЩ напуснат споразумението за климата.

Припомняме, че президентът Доналд Тръмп е един от малцината, които не вярват в сериозността на глобалното затопляне.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
U4en
U4en

it журналистика на ниво

ха-ха-ха
ха-ха-ха

Втората поправка на Конституцията на САЩ бърка дълбоко отзад на евреите, лансиращи поредната измама (тази за митичното „глобално затопляне“), чрез която те доят и стрижат гоите по цял свят с „въглеродни квоти“. Обаче в щатите номерът им не върви, защото населението е въоръжено. И като се опиташ да им бръкнеш в джоба, те ти завират дулото където не те огрява слънцето и обират мекия спусък… Прочетете книгата „Състояние на страх“ на Майкъл Крайтън. Там отлично е обяснено, с цифри, факти и резултати от действително независими изследвания доколко парниковият ефект влияе върху земния климат, какъв е дялът на човешката цивилизация в… Виж още »

Dave
Dave

Я отиди във Венеция и им кажи че няма глобално затопляне да видиш те къде ще ти заврат дулото.