Тим Кук призова за държавни регулации над технологичните компании

8
433

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук се обяви за налагането на регулации на технологиите и технологичните компании от страна на държавата с цел опазването на личното пространство на хората.

„Ние всички трябва да сме откровени пред себе си и да признаем, че това, което правим не е правилно“, заяви мнението си Кук на срещата Time 100, цитиран от The Verge. „Технологията трябва да бъде регулирана. Имаме вече прекалено много случаи, в които тази липса на правила доведе до голяма вреда за обществото“.

Кук изтъкна добрата работа в това отношение на европейските политици и GDPR, който според него е стъпка в правилната посока. „Ние настояваме сериозно за регулация. Просто не виждам друг път в настоящия момент“, допълни Кук.

Кук посочва, че Apple също са отговорни за подобряването на опазването на личните данни на потребителите. И макар и да настоява за намеса на държавата, той признава, че тя не може да разреши всички проблеми в сектора. Самите Apple обаче, подчертава Кук, не се опитват да влияяят на политиците, вероятно визирайки това, че повечето големи технологични компании от Силициевата долина имат лобистки групи в американския Конгрес.

По време на своето интервю, Тим Кук подчерта, че хората е добре да ограничат употребата си на мобилните си устройства, някои, от които и самите Apple произвеждат. Той подчертава усилията на неговата компания в тази посока, предлагайки инструмент, с които да хората да следят времето, което прекарват пред малките екрани. „Apple никога не са искали да увеличават това време. Никога не сме били за това. Не сме мотивирани да го правим от бизнес гледна точка и със сигурност не сме мотивирани да го правим от финансова гледна точка. Ако се взирате в телефона си повече време, отколкото в нечии очи, значи правите нещата грешно“.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
4 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
6 Автори на коментарите
CBRпсиходиспансераКапитализъмКока колаdjgerro Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Капитализъм
Капитализъм

@Kaldata,

Microsoft Discovers Huawei Driver Allowing Backdoor Hack Into Laptops

https://www.zerohedge.com/news/2019-04-23/microsoft-discovers-huawei-driver-allowing-backdoor-hack-laptops

Мирослав
Мирослав

Кук се вижда на тясно, въпреки протекцията на правителството на САЩ.
Това е опит да удари Huawei. Видя, че заплахите на Тръмп нямат необходимото въздействие върху ЕС и се опитват по друг начин да си продават боклуците.

djgerro
djgerro

кога ООН-то че почне да ни отрегулирват ? 🙂

Кока кола
Кока кола

Не регулират теб, а компаниите, които ползват ТВОИТЕ данни.

CBR
CBR

„Технологията трябва да бъде регулирана…“ или преломният момент, в който гъзосърбежа от Huawei е преминал в болка. Споко, скоро ще кърви…

Капитализъм
Капитализъм

Microsoft Discovers Huawei Driver Allowing Backdoor Hack Into Laptops

https://www.zerohedge.com/news/2019-04-23/microsoft-discovers-huawei-driver-allowing-backdoor-hack-laptops/

Ако искаш си чеши задника, няма да ти помогне.

психодиспансера
психодиспансера

Уха.. „открили“ вратичка в драйвер.Ама на лаптоп..
скъпи ми разбирачо, на всеки нов лаптоп windows 10 нанася непоправими вреди още от магазина.А и например инсталирането на драйвер от трети страни, инсталирането на Linux оправя на секундата тоя „недостатък“..
Но в епъл у-вата ням как да инсталираш друго.Преебан си и толкова.И да, ХуяГоВей правят сума ти мрежово оборудване че и такова предназначено за мобилни мрежи.. А нагризаните все повече губят с глупостите си и за това искат протекции докато те бяха първите щедро даряващи данни на американските служби..

CBR
CBR

Толкова много време се гърми и пищи, че са заплаха за сигурността с телефоните си и 5G мрежите и никой нищо не можa да докаже до момента и изведнъж – драйвър! В лаптопите! Сериозно ли?
Капиталчик, специално за теб не бих си го преместил и в другия крачол, но ще си разчесам рутиално макарите, не задника, а през това време жмичките ще продължават да си жънат, …кървящо!