fbpx
5.3 C
София

Тим Кук разследва кой изнася вътрешна информация от Apple

Най-четени

Тим Кук изпрати имейл до служителите на Apple във вторник вечерта относно оперативна среща, като новината за нея по-късно изтече в популярния технологичен портал The Verge. Той каза, че компанията прави „всичко по силите си, за да идентифицира от къде точно изтича информацията“, както и отбеляза, че „хората, които изнасят поверителна информация, не принадлежат на Apple”.

На 17 септември Тим Кук обяви по време на вътрешна среща в цялата компания, че Apple ще изисква провеждането на чести тестове за COVID-19 на неваксинираните си служители, но няма да има задължително изискване всички служители да са ваксинирани, за да могат да работят в структурите на компанията. Той също така заяви, че „очаква с нетърпение да продължи напред“ след антитръстовото дело на Epic срещу Apple. Малко след срещата и двете новини изтекоха в The Verge.

Сега Кук смята, че източниците на медията, които са предоставили информация за тези вътрешни уведомления, навярно може да са същите, които разгласяват вътрешна информация за продуктовите разработки на компанията – а през годините Apple е доказала не само че държи изключително много на това да запази продуктите, които разработва, в тайна, но и да разследва всеки един случай на изтичане на вътрешна информация.

След събитията Кук изпрати още един вътрешен имейл до служителите си, чийто пълен текст гласи:

„Скъпи екип,

Беше страхотно да се свържа с вас на глобалната среща на служителите в петък. Имаше какво да се празнува, от нашата забележителна продуктова линия до ценностната ни работа около изменението на климата, расовата справедливост и неприкосновеността на личния живот. Това беше добра възможност да помислим за многото ни постижения и да проведем дискусия за това, което мислите.

Пиша днес, защото чух от толкова много от вас, че бяха невероятно разочаровани да видят съдържанието на вътрешната ни среща да изтече и да стигне до репортерите. Това се случва след представянето на последните ни продукти, повечето подробности около които, също бяха изтекли в пресата.

Искам да знаете, че споделям разочарованието ви. Възможностите ни да се свързваме онлайн като екип са наистина важни. Но те работят само ако можем да се доверим, че темите на обсъждане, ще останат само в рамките на Apple. Искаме да ви уверим, че правим всичко по силите си, за да идентифицираме кой е отговорен за изтичането на вътрешната информация. Както знаете ние не толерираме разкриването на поверителна информация, независимо дали става въпрос за подробности около някой продукт или подробности от поверителна среща. Знаем, че хората, които разгласяват вътрешната ни информация, представляват наистина малка част от всичките ни служители. Знаем също, че хората, които изнасят поверителна информация, не принадлежат на компанията.

Докато очакваме с нетърпение разкриването на случая, искам да ви благодаря за всичко, което сте направили, за да превърнете нашите продукти в реалност, и всичко, което ще направите, за да стигнат те до ръцете на клиентите.

Вчера пуснахме iOS 15, iPadOS 15 и watchOS 8, а петък отбелязва момента, в който споделяме някои от нашите невероятни нови продукти със света. Няма нищо по -добро от това. Ще продължим да измерваме приноса си в живота, който променяме, връзките, които насърчаваме, и работата, която вършим, за да оставим света по -добро място.

Благодаря Ви,

Тим


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини