Изминаха почти пет месеца от един от най-големите новинарски сайтове публикува в петък: на 29 март, че Apple внезапно отменя представянето на своето безжично зарядно AirPower, която би трябвало да може да зарежда Вашите iPhone, Apple Watch и AirPods, независимо къде сте ги поставили. Но компанията за безжични зарядни технологии Zens залага, че може да предложи голяма част от това, което Apple не успя, чрез новата си разработка Zens Liberty.

Zens твърди, че Liberty използва набор от 16 припокриващи се безжични зареждащи бобини, за да ви позволи да зареждате вашите Qi – съвместими устройства от всяка точка на подложката – точно както е трябвало да бъде и с AirPower, въпреки че разбрахме предварително, че AirPower щеше да има има между 21 до 24 бобини. Zens Liberty може да зарежда две устройства наведнъж, за разлика от планираните три с AirPower, но зарежда всяко с до 15 вата, по-бързо от повечето безжични зарядни устройства. Възможно е устройството да е несъвместимо с Apple Watch: нито един от рекламните материали на Zens не го показва на зарядното устройство.

Не знам дали многобобинният дизайн на Zens Liberty преодолява инженерните предизвикателства, за които се носеше, че са потънали разработчиците на Air Power, включително риска от прегряване и евентуално излъчване на сигнали по-мощни от разрешените допустими норми на САЩ и ЕС. Ако Apple не успяха да го постигнат, оставаме скептично настроени какво ли ще предложи Zens.

Ако обаче сте склонни да рискувате с такъв нов продукт, Zens казва, че Zens Liberty ще бъде наличен в две разновидности – „Kvadrat“, който ще има красиво горно покритие и матирано алуминиев цвят на цена 139,99 долара и ограничено издание със стъклена повърхност на цена от 179,99 долара, което позволява да видите зареждащите бобини на подложката.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари