Това дийпфейк видео прави Рик и Морти по-смущаващи от всякога

1
900

Концепцията Deepfake (дийпфейк) означава видео фалшификати, генерирани с помощта на изкуствен интелект или специфична компютърна обработка, чрез които се създават кадри и видеа на действия и реплики, които хората никога не са казвали или извършвали. В момента, компании от целия свят работят по разработването на deepfake софтуер, като непрекъснатата работа прави фалшифицираните видеоклипове по-достъпни и лесни за откриване отвсякога и все по-трудно разпознаваеми дали са фалшиви или автентични.

Анимационният сериал „Рик и Морти“ е достатъчно странен сам по себе си, но когато по него е създадено deepfake видео на база интерпретацията на някой ентусиаст, кадрите граничат със сюрреалистичното.

Дизайнерът и илюстратор Бен Марриот направи видеоклип със софтуер за компютърна 3D обработка на Рик и Морти и го публикува на своя канал в YouTube.

 

Използвайки вече съществуващи кадри от сериала, с помощта на 3D моделиране на сцените, с помощта на анимационния софтуер Maya, Марриот успя да създаде доста откачено видео.

Традиционният 2D стил на анимацията, с който феновете са свикнали, когато гледат Рик и Морти, във видетоо е заменен от 3D изображения на двамата герои, които са пресъздадени като реални хора, а не толкова като анимационни персонажи.

Ако се вгледате внимателно, ще видите, че лицето на Рик е заменено с лицето на актьора Уилям Дефо, който играе Зеления Гоблин от филма на „Спайдърмен“ от 2002 г.

„Крайният резултат се оказа по-ужасяващ, отколкото очаквах. Не очаквах да се получи толкова уродливо“, казва Мариот за лицето на Рик във видеото.

Каналът на Марриот също има и deepfake филбми и експериментални анимационни видео клипове, включително и пресъздаване на сцени от сериалът „Семейство Симпсън“.

Новият сезон на Рик и Морти ще дебютира на 10 ноември по Adult Swim.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари