Илон Мъск публикува разпален пост в Twitter за домакинската загуба на Лудогорец срещу Байер… Не, не го е направил, но имайки предвид честотата и обхвата на публикациите му, не бихме се учудили, ако вниманието му бъде привличано от все по-странни неща. В случая Мъск го насочи не към Разград, а към Марс, за да ни покаже как изглежда на практика мечтата на компанията му за база на Червената планета.

Първото от двете пуснати изображения показва огромната нова ракета BFR на SpaceX, която се прави за мисии в открития космос. На второто пък виждаме ракетата и това, което Мъск нарича, „База Алфа на Марс“.

Не е тайна, че частната компания възнамерява да построи човешка колония там. Още през 2017 г. SpaceX анонсира плановете си да изпрати две товарни мисии с BFR до Марс към 2022 г., които да подготвят почвата за пристигането на първите марсиански заселници две години по-късно. Преди това обаче да се случи, SpaceX трябва да може да разчита напълно на BFR, чиито тестове започват догодина.

SpaceX възнамерява да ползва ракетата и за база на Луната, както и за двупосочни пътувания до нея.

Според Мъск, базата на Марс трябва да бъде построена до 2028 г., но имайте предвид, че времевите планове на шефа на SpaceX, подобно на логиката му, обикновено са доста разтегливи.

31
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
14 Коментари
17 Отговори на коментарите
21 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
21 Автори на коментарите
Илия Мъсков - 4 год.Палеустиниецak47favrДДДДДДД Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

И на двете картинки е BFS(big falcon ship), ама карайте си по инерция. Всеки неосведомен и неразбиращ от космическа техника ще се хване. А вие просто си ме изтрийте, че коментарът не е удобен.

Азис
Азис

каква драма , каква саможертва в имнето на истината , моля не трийте стожера на истината и правдата . чакай да ти друсна един минус за несвързания нарцистичен коментар … къде се намери толкова осведомен и знаещ тц-тц-тц …

Той
Той

Базата ще си остане точно както е сега – виртуална (CGI) 😂

pipistyle
pipistyle

Абе поне човека прави нещо с парите си, не като другите милиардери.

Той
Той

Създава си делириуми

favr
favr

мъск май е разцъквал surviving mars

bfg
bfg

която е правена от българи, а Разград е в България, а Лудогорец…..

Problem Reaction Solution
Problem Reaction Solution

https://youtu.be/NpdBSrANbb4 На остров Девон може би..

Палустиниец
Палустиниец

То ако ставаше така… ехеее 🙂
Мечти, мечти и потъващи милиарди от инвеститорите…

Пенчо
Пенчо

Ето тук си проличава кой е прост защото инвеститори има в Тесла но не и в СпейсХ. СпейсХ е частна компания изцял собственост на Мъск и той нея никога няма да я пусне на акции.

Палеустиниец
Палеустиниец

Кой е прост си личи по това, кой прави разлика между прост и неосведомен 🙂
Е добре де, не се изразих правилно. Няма инвеститори, обаче има субсидии от НАСА.

И стига вече с тоя Мъск, като някакъв богопомазан или мантра го възхвалявате.

Муск
Муск

Ама пък хубави картинки си е поръчал да му нарисуват . Щото не мисля че ги е рисувал сам .
А има ли споменати наивни идеалисти бачкатори които да построят всички тези благинки от картинките докато Мъск си пафка трева и дава интервюта . Щото съм сигурен че ще отиде в мечтаните си марсиански бази чак когато са напълно готови и разполагат със съответния разкош достоен за скромната му персона .

Тома Неверни
Тома Неверни

Според българските евро-атлантици , Мъск е рубладжия , щото никъде на картинките не се вее американското знаме !

Дада
Дада

A според българските рубладжии е соросоид, защото работи в Америка

тъй-тъй
тъй-тъй

Подобни идилични картинки, като илюстрация към романче, или шорткътче от игра, ме навеждат на въпроса: Тези хора знаят ли изобщо с какво са се захванали? Лично аз живо се интересувам от решаването на следните проблеми: Пилотираният полет до Марс ще трае 4-6 години. При над една година в космоса, в организма настъпват необратими промени и поражения /космическа болест/. Бомбардировка на лъчения /радиация/, бомбардировка на частици. При липса на атмосфера, много от лъчите и частиците преминават свободно през апарата и хората вътре. Това за полета. Да предположим, че първите хора са вече на Марс – към горните проблеми се добавят следните… Виж още »

Парите
Парите

Неможем, неможем….. Няма такова неможем бе човек. Неможем, защото няма пари в такова начинание. Там, където могат да се изкарат пари, всичко е възможно.

Дада
Дада

Е и понеже се интересуваш много си нацвъкал само глупости. Пътуването от Земята до Марс е около 6 месеца без използване на двигатели. С двигатели може да се намали до 3 месеца. Рекорда на Валери Поляков е 438 дни в космоса, а необратими промени няма. Заредените частици се отклоняват с елементарно магнитно поле не изискващо много енергия. Има и достатъчно материали поглъщащи над 90% от радиацията. От 20 години на Марс има ровъри, но някакъв наш сельо тръгнал да ги учи за Марсианските бури. Тук има 200 държави и 7 милиарда души и интереси, та там проблемите ще се решават… Виж още »

тъй-тъй
тъй-тъй

Прав сте за продължителността на полета, извинявам се. Необратимите промени се наричат мутации. Вие ми кажете какво става при продължително излагане на бомбардировка от лъчения и частици. Дори да са намалени с 90%. Ровърите не са хора, и въпреки това непрекъснато имат проблеми именно с климата /един от ровърите ако не се лъжа беше с ядрено захранване/. Не казвам, че чистенето на земята пречи на колонизацията на космоса, а че можем да се занимаваме с нещо смислено, вместо с глупости от американски филми. Изпускаме питомното – гоним дивото – тук имаме всичко, каквото искаме, че и повече, а се опитваме… Виж още »

ak47
ak47

фантаста Мъск продължава със клипчетата, снимките, приказките и глупостите.

Дада
Дада

Затова Роскосмос тази година няма нито един клиент за изстрелване на сателити и се наложи да закрие програмата Протон, ей тъй заради фантастиките на Мъск

ak47
ak47

това не виждам какво общо има със рисунките на мъск.. ама ти сигурно знаеш.