fbpx
3.8 C
София

Това са костюмите, които космическите туристи ще носят по време на полети на Virgin Galactic

Най-четени

Virgin Galactic разкри космическите костюми, които ще се носят от пилотите и клиентите за предстоящите суборбитални космически полети от Космодрум Америка.

Костюмите ще се носят по време на предстоящия тестов полет на 11 декември, който ще е първият космически полет с екипаж от новия космодрум в Ню Мексико. Плановете бяха той да се случи през ноември, но заради коронавируса беше отложен.

Евентуално това ще е локацията, от където ще тръгват туристическите полети.

Компанията обясни, че нейните приоритети при дизайна на костюма са били за безопасност и комфорт. Избрани са леки материали, но без компромис за здравината им. Костюмът тежи малко над килограм и е изработен от годни за полет платове, които са подходящи за всички етапи на полета, включително излитане и нулева гравитация.

Костюмите имат допълнителна подплата около раменете, за да предпазят носещите ги от презрамките, които ги държат на седалките в среда с нулева гравитация.

Материята е избрана и за правилна регулация на телесната температура. Пилотите и пасажерите могат да очакват преживяване в голям диапазон от температури.

Когато се позволи качването на туристи, те ще използват много подобни костюми. Тези на пилотите имат черни елементи, за да се различават от туристическите. На гърдите на пилотските костюми има и специално лого .

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини