Това са част от доказателствата на прокуратурата срещу ТАД груп и хакерите

Преди малко чрез официалния си сайт специализираната прокуратура реши предварително да оповести част от доказателствата, които има срещу ТАД груп и обвинението нейни служители, извършили пробива на данни в НАП

48
5555

С безпрецедентен ход Спецпрокуратурата представи части от доказателствения материал, събран в хода на разследването срещу ТАД группо разследването за кибератаката срещу Приходната агенция. В мейла до медиите има прикачени файлове със снимки от видеокамерите на фирма „ТАД Груп“ и дешифрирани разговори. Освен официалното съобщение, текстът на което публикуваме в този материал на разположение на медиите, а и на вас, нашите читатели вече са 13 файла, които са меко казано интересни. Ето за какво става въпрос:

По повод протеста на Апелативната специализирана прокуратура за определената мярка за неотклонение „парична гаранция“ на собственика на „ТАД груп“ Иван Тодоров и с разрешение на наблюдаващия прокурор, публикуваме части от доказателствения материал, събран в хода на разследването.

Заличени са всички лични данни, факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи и изрази.

Установено е, че има неуспешни опити за нерегламентиран достъп до 49 търговски дружества.

Относно личните данни на магистрати, такива са събирани основно за прокурори и следователи, а папката е със заглавие: “ Ne se chistiiiii“.

Публикуваме и част от свидетелски показания, които ще бъдат представени в цялост на Специализирания наказателен съд:

„Но все пак броят на клиентите е недостатъчен, затова не съм сигурен кой го предложи – И. или К., част от политиката на фирмата за набиране на клиенти да бъде тестването на сайтове на различни дружества без тяхно знание и впоследствие да ги набират като клиенти. Тази политика на фирмата се коментираше постоянно в офиса основно между И. и К., като двамата си говореха, че трябва да се изготви списък с най-големите български сайтове, които да бъдат тествани без знанието на техните собственици, като след това бъда привлечени като клиенти.“

Действията по разследването продължават.

48
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
23 Коментари
25 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
урвата веса томова афер.бг
урвата веса томова афер.бг

ей ся на чифутите от mossad/бивол.бг/ им са ева майк@та

Държавна Сигурнус
Държавна Сигурнус

Кристиянчо да приготви вазелина и дупито, а шефа му дебелата офшорка за превод по предоставена от нас сметка.
🙂 🙂 🙂

Ебачев
Ебачев

Пръскачките край парламента не се задействат с компютър! Няма как да дестабилизират страната Двете лехи до централния вход на Народното събрание се поливат на ръка с водоноска и от парламента не притежават сървър, с който да управляват напоителните системи – така от институцията отговориха официално пред bTV след новите твърдения на прокуратурата по разследването за кибератаката срещу НАП. По-рано днес наблюдаващият прокурор по делото Евгения Станкова обяви, че обвинените в тероризъм служители на компанията „ТАД Груп“ са осъществили посегателство срещу сървъра на поливните системи, разположени пред парламента. Имало желание при преминаване на държавния глава или на гости на НС да… Виж още »

Hahahahah
Hahahahah

Evasi хакера…. да прави 10000 пъти едно и също действие (cd/touch) вместо да си драсне един ред в конзолата, и всичко да мине на веднъж, хахахахах 🙂
Не се учудвам, че са го хванали. И потвърждава първоначалните ми съмнения, че не е хакер а сктипт киди.

баш
баш

Че са изключително нагли и самонадеяни, това го разбрахме. Но че са и изключително тъпи хакери – това е вече новина!

Kpuccc
Kpuccc

„хакер“ който не знае, че вместо да пише няколко сотин пъти

cd imenapapka
touch …
cd ..
cd imenadrugapapka
touch …
cd ..
cd imena tertapapka

може да постигне същия ефект със:

find . -exec touch -a -m -t 198911100130.09 * {} ;

е еваси хакера, честно 🙂
И тоя не бил аматьор, щото бил работил с Линукс, хахахахахахахахха сега вече съм 10000000% убеден, че са го хванали поради некадърността му.

За пореден път: това е най-обикновено скрипт киди, никакъв хакер не е.

ГДБОП
ГДБОП

Благодарение на нашият професионализъм и съвременни методи, както и опитът от предишни анти-терористични операции (включително) преди преврата от 1989-та година, ние успяхме да заловим терористите и враговете на народа.
🙂
Събраните доказателства ще бъдат предадени на прокуратурата, за да може пред честният и справедлив бългърски съд да бъдат изправени виновниците за това престъпно и анти-човешко деяние ида получат чествна, справедлива, строга но и същевременно толерантна присъда, в разрес с ценностната система на Свободна Европа и Либерална България.

🙂

ГДБОП
ГДБОП

Блaгoдapeниe нa нaшият пpoфecиoнaлизъм и cъвpeмeнни мeтoди, ĸaĸтo и oпитът oт пpeдишни aнти-тepopиcтични oпepaции (вĸлючитeлнo) пpeди пpeвpaтa oт 1989-тa гoдинa, ниe ycпяxмe дa зaлoвим тepopиcтитe и вpaгoвeтe нa нapoдa.
🙂
Cъбpaнитe дoĸaзaтeлcтвa щe бъдaт пpeдaдeни нa пpoĸypaтypaтa, зa дa мoжe пpeд чecтният и cпpaвeдлив бългъpcĸи cъд дa бъдaт изпpaвeни винoвницитe зa тoвa пpecтъпнo и aнти-чoвeшĸo дeяниe идa пoлyчaт чecтвнa, cпpaвeдливa, cтpoгa нo и cъщeвpeмeннo тoлepaнтнa пpиcъдa, в paзpec c цeннocтнaтa cиcтeмa нa Cвoбoднa Eвpoпa и Либepaлнa Бългapия.

🙂

pix3l
pix3l

И кое те кара да си мислиш, че го е правил ръчно? По логовете ли разбра?

Mihail Georgiev
Mihail Georgiev

аз ще ти отговоря – написал с кирилица “цлеар»

асасдасд
асасдасд

Това е bash_history-то му.
Вижда се като се логнеш със съответният user в Линукса, и напишеш в терминал – „history“…. и да, писал го е „на ръка“… щот е мноо умен 🙂
АкерскоЮлска му работа….

Оня
Оня

Никой не показва логовите на физическото устройство за съхранение на данни. Или да го кажа така, оная заделена част, предназначена за запзване на дати на промени на състоянието на файлов.

Там има още една неприятна бомба за ГешТъпурата

ллл
ллл

Не е новина. Предположих го още от самото начало. С оскъдните данни излезли на бял свят веднага ми стана ясно, че става въпрос за келешче мислещо се за хакер и някакъв огромен късмет с отварянето на лаптопа му от сигурно още по-малоспособни агенти в БОП-а. Виж му само и туловете с които работи. Вярно е на ниво CEH. Аман от такива хакери бе…

Гадьо
Гадьо

Стига да го е писал той, а не някой IT „експерт“ от НАП или прокуратурата! 🙂

Кольо
Кольо

И къде е доказателството за тегленето и разпространението на личните данни. В никой от представените материали няма такова доказателство. Да, има доказателства, за известна нечестна практика с изнудване, но това е начин на работа на всички фирми от този вид в целият свят. Все пак се борят за клиенти.

DragonSlayer
DragonSlayer

Майко мила, ако прокуратурата действаше така експедитивно във всяко едно дело, нямаше да имаме висящи дела на наши хора от по 5, 7 години. Какъв е тоя ентусиазъм невиждан, какъв е този невиждан професионализъм, за малко да се впечатля!

Свилен_СОТА
Свилен_СОТА

Ако това е вярно, голям срам.
Българска работа, само да се разрушвава им манипулира за да се правят пари. Ето затова няма да се оправят нещата. Ако нямаха тоя манталитет. Щяха да си предлагат услугите по целия свят и щяха да имат проходи за години напред.
Ама нали така е по-лесно да излъжеш някой да му вземеш некви кинти и айде кой от къде е.

omg
omg

По 20 г. затвор за всички! Да им пръскат халките всеки ден там!

Руси
Руси

Съмненията ми де потвърдиха на 100%

Рене Артоа
Рене Артоа

Поздравявам екипа на Kaldata, че са се сетили да махнат ЕГН-тата от 4-тата снимка. Други медии я показват така както са им я дали от прокуратурата. Органът, който „разследва“ течът на лични данни, сам си ги публикува. Не могат да ме убедят, че имат компетентни кадри да декриптират компютрите на заподозрените за да извадят от тях подхвърлените „доказателства“ за нищо на света.

user
user

В този регистър има доказателства толкова много хора да влязат в затвора. То и това му е била целта на човека да изобличи публично кражбите на високо ниво. Но това се потули много умело и хората не разбраха какво всъщност става.

асасдасд
асасдасд

Да, точно в НАП-а има данни за кражби????
Кой си декларира парите от кражби?????
Тия просто пляснаха личните данни на цяла България на показ.
И заслужават не арест, а разстрел.
Чудно, ако бяха в САЩ какво ли щеше да им се случи?

Мирослав
Мирослав

Ми то в САЩ наскоро хакери представиха личните данни на 100 млн. души, но нямам представа какво е развитието там.

Някой
Някой

Едва ли… Ако имаше някаква информация за корупция при толкова ровене и толкова бази – щяха да го публикуват на секундата. Явно нищо не са намерили и затова са решили да направят мръсно като пуснат базата-данни с личните ни данни.

Някой
Някой

Шефа на фирмата е сложил видео камерите срещу екраните на служителите си, за да вижда какво пишат, явно и микрофони е сложил……….. после как им видяли паролите

Държавана Сигурнус
Държавана Сигурнус

Шефът на ТАД Груп има данни и изглежда е способен, след превод по наша сметка оправдателна присъда за него и осъждане на хюмнето на ефективна присъда и замитане на следите по неговото обвинение в склоняване, може да го вербуваме.

социализъм
социализъм

Сл. 1: Как беше с Увца или Офца паролата?!
Сл 2: УфСъ бе, У Ф С Ъ?!
Шеф: Ей по-тихо там Воркстейшън 3