Това ще са новите емотикони за Android и iOS

6
1150

В духа на Световния ден на емотиконите, Google и Apple показаха новите емотикони, които планират да добавят в Android и iOS. В iOS ще има 59 нови emoji, а в Android ще са 65. Нека разгледаме по-отличаващите се.

Емотикони за хора с увреждания

iOS – ляво, Android – дясно

Ще има такива за хората, които се придвижват с инвалидна количка, за хората с увреден слух и увредено зрение, както и такива, които са предназначени за хората с протези. По подразбиране ще са жълти, но където се изобразява човек ще има избор за цвета на кожата.

iOS – ляво, Android – дясно

Двете компании се припокриват за повечето емотиконки, но се вижда явна разлика в стила, който избират. Както винаги, Apple се старае да предложи по-реалистична интерпретация, докато Google залага на по-карикатурен дизайн.

Полово неутрални емотикони

Android

Това ще е един от най-коментираните ъпдейти. Той е на Google. Ще има колекция от полово неутрални персонажи в различни категории – спортисти, супергерои и прочие. Те няма да имат белези, които да определят пола им. От Google смятат, че пол по подразбиране може да подсили стереотипите. Ще остане възможността да изпращаме емотиконките и като представители на един от двата пола.

И при двете операционни системи ще има промяна при иконката, която изобразява двама души, които се държат за ръце. Ще има възможност за всяка комбинация от пол и цвят на кожата.

Храна и животни

Няма как да се разминем без нови представители на тази категория. Има ленивец, видра, скункс, фламинго, орангутан…

iOS – ляво, Android – дясно

По отношение на храната, ще видим дебюта на маслото и чесъна, включват се фалафели и гофрети, има сок, лук и дори стрида.

iOS – ляво, Android – дясно

Прозяваща се емотикона

Най-вероятно тази ще е най-употребяваната от всички нови емотикони.

iOS – ляво, Android – дясно

Apple ще ги пусне като безплатен ъпдейт за устройствата си през есента. Премиерата за Android ще е в Android Q, като вече са достъпни в бетата на операционната система.

Как да се присъедините към нея?

Ако искате да се присъедините към бетата, първо трябва да се уверите, че вашето устройство е поддържано. Списъкът може да видите тук, като той съдържа 21 модела от 13 производители. Ако откриете телефона си, направете резервно копие на информацията си. След като сте готови, насочете се към страницата на Бета програмата на Android. Натискате на Opt In за устройството, което искате да използвате. Трябва да се съгласите с Условията за ползване и след това да натиснете Join Beta. Остава ви да отидете в настройките на телефона си и да следвате стъпките Settings > System > Advanced > System Updates. Щом отидете там, натиснете Restart Now и инсталацията трябва да започне.

Може да откриете още нови emoji в пълния списък на Unicode 12 емотиконите.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
DragonSlayer
DragonSlayer

Още повече емотикони! Супер, нямам търпение да не ги ползвам!

Shotinass
Shotinass

Емотиконите и емоджитата правят хората още по-тъпи, защото вместо да се напъне гладкия мозък и да предаде мислите си с подходящи думи, той ще използва готовата форма, макар и че е доста инфантилна тази форма. Просто един мозъчен напън по-малко, но това е сигурен път към затъпяването! Какво да се прави, мейнстримът е такъв….

Kuzmanovv
Kuzmanovv

Много важна тема ☺. Най ми хареса мъжа – русалка 😍 . Ще я ползвам със сигурност 😀 … 🤗

DragonSlayer
DragonSlayer

За аватар? О, то вече ползваш нещо по-добро.

Zak
Zak

А турска русалка кога?

koko
koko

скоро баце :Д