Университетът в Хелзинки, Финландия стартира курс по изкуствен интелект (AI). Той е напълно безплатен и достъпен за всички желаещи по целия свят. За разлика от новата образователна степен на Карнеги Мелън по AI, която институцията създаде, за да обучава бъдещи експерти в областта, предлаганoто от Хелзинкския университет е по-скоро курс за начинаещи, които искат да научат повече за тази вълнуваща област.

Много технологични гиганти като Google вече имат отдели, работещи по проекти за изкуствен интелект, а дори и цели нетехнологични индустрии вече зависят от AI за изпълнението на различни задачи. Джанина Фагерлунд от екипа на университета казва, че хората все още не осъзнат, че животът им вече е засегнат от AI всеки ден.

Фагерлунд дава за пример използването на AI в хранително-вкусовата промишленост, за да бъде сортирана продукцията в складовете. И докато аз и вие знаем, че Facebook използва AI за лицево разпознаване, много хора може би не са наясно. Всъщност, университетският курс е съсредоточен върху основните познания, като се започне с определението за AI и неговата приложимост за разрешаване на различни проблеми. Предмет на дискусия е и как AI вече се използва в реалния свят, а втората част на курса е предназначена за машинно обучение. За да завършите курса трябва да отделите 30 часа.

В допълнение, ако сте финландски граждани, при успешно приключване ще си спечелите два академични кредита чрез Open University. Ако живеете на друго място, ще трябва да се задоволите със сертификат, който можете да показвате на LinkedIn.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Aymaliev Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Aymaliev
Aymaliev

Поне дайте линк към това за което пействате статии в гугъл транслейт:
https://course.elementsofai.com/

Aymaliev
Aymaliev

Поне дайте линк към това за което пействате статии в гугъл транслейт:
course.elementsofai.com/