fbpx
0.8 C
София

Този „портал“ може да създаде ваша холограма за видео срещите

Най-четени

Стартъп компания иска да промени начина, по който възприемаме видео разговорите, като внесе холограмна технология за масовите потребители. Разбира се, тя няма да стане широкодостъпна толкова бързо, тъй като на този етап цената на необходимите приспособления за нейното използване започва от 60 000 щатски долара на брой.

Идеята зад холограмната платформа PORTL, съобщават от TechCrunch, е да се създаде нов вид видеоразговори, които прожектират 3D изображение по ваше подобие, наподобявайки холограмите, известни ни от космическата сага „Междузвездни войни“. Тя се основава на същата технология, използвана за създаване на емблематичната холограма на рапъра Tupac по време на участието му на Coachella 2012, но с известни подобрения, казват от компанията, които правят преживяването далеч по-завладяващо.

Съраунд звук

Използването на устройство, подобно на телефонна кабинета, служи като портал за превръщане на човешки образ в холограма, откъдето идва и името на концепцията. От TechCrunch съобщават, че потребителите могат да говорят с хора от другата страна и чуват как те отговарят благодарение на функцията за съраунд звук, която ще им позволява постоянна двупосочна комуникация.

Амбициите на стъртъп компанията звучат наистина сериозни, тъй като най-популярните средства за онлайн пълноценна комуникация, които хората използват на този етап, като срещи в Zoom и видео разговори с Google Meet, имат напълно безплатни базови версии с някои ограничения, докато за да използват PORTL, потребителите ще трябва да направят доста сериозна първоначална инвестиция за закупуване на необходимата техника. От компанията казват, че имат намерение да продават необходимото оборудване и технологията на десетки физически лица, молове, летища, киносалони и други обществени места.

В опит да продаде повече от няколко дузини броя от своя портал, компанията вече работи по по-достъпна и по-миниатюрна версия, която записва и предава холограми, без да заема цялата височина на помещението. Основателят на компанията Дейвид Нусбаум казва пред TechCrunch, че поради по-ниската си цена, по-евтината версия на портала се предлага и с няколко абонаментни опции.

„Мини-пакетите ще бъдат в комплект със съдържание като Peloton и Mirror с много специфични типове съдържание“, каза Нусбаум. „Водим разговори с редица изключително известни създатели на съдържание, на които бихме могли да предложим нашия „портал“ , но също така ще имаме специално и изключително съдържание.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини