Известният специалист по стратегически финансови въпроси даде именно такава прогноза.

Ли е известен със своите оптимистични възгледи за бъдещето на криптовалутите и особено за биткойна. В интервю за Business Insider Ли отново потвърди своята прогноза, позовавайки се на това, какъв процент капитализация може да отнеме тази криптовалута от златото.

Според неговото изследване, когато биткойнът достигне 5% от пазарната капитализация на златото, неговата цена ще скочи на $25 000. По този повод Ли каза:

„5% е най-песимистичната от всички прогнози, понеже при нея не е отчетено влиянието на инфлацията“.

И по-рано имаше прогнози, че капитализацията на биткойна може да достигне 5% от капитализацията на златото. Но Ли счита, че потенциалът на най-известната цифрова валута е много по-голям. „Петте процента само изразяват предположението, че именно такъв процент ще заделят инвеститорите за алтернативните валути в своите смесени портфейли„.

Вчера цената на 1 BTC плътно се приближи до $6000 и малко по-късно остана на около $5600.

Ли Каза още: „Днес хората обичат да говорят за волатилността на биткойна, но забравят, че когато се отказахме от златния стандарт за долара, волатилността на златото цели четири години бе почти същата, като на биткойна“.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
9 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
10 Автори на коментарите
ДервишевNichAxOxИмеА като се събуди? Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Име
Име

Днес цената на 1 BTC плътно се приближи до $600 и малко по-късно остана на около $560.

стефан
стефан

все още стои некоригирано на 600$

Име
Име

Today’s Open $5,699.58
Today’s High $5,944.41
Today’s Low $5,611.12
Change $244.82
Market Cap $98.89B

Supply 16,635,400

Станислав
Станислав

Ха да ни е честит новия покорен връх на стойността 1 BTC = $6000.

djagi
djagi

Даниел Десподов ако пишеше всички прогнози на „известните специалисти по стратегически финансови въпроси“ нямаше да има място за други новини в този сайт. Очевидно Д.Д. има слабост към биткоина. Чета и други технологични сайтове, включително и чужди, но такова превъзнасяне и вяра в светлото бъдеще на биткоина виждам единствено тук. Да не говорим за количеството статии (процентно). Отвориш калдата, виждаш новина за биткоина. Все по-оптимистични. Едно семейство идиоти си продало жилището и си купило биткоини, но се правят изводи, че видиш ли, има такава тенденция, хората да си продават имотите, да живеят на палатки и да чакат коина да поскъпне… Виж още »

стефан
стефан

при положение, че всеки който е инвестирал в биткойни днес е на печалба, приказките ти са смешни

djagi
djagi

Не правиш разлика между „инвестиция“ и „хазарт“…

Име
Име

Всичко си е хазарт – винаги от другата страна седи човек които гледа да те измами(той да спечели).

Само сиренцето в капана е безплатно.

AxOx
AxOx

Знаеш ли колко фирми затвориха като отмъкнаха парите И биткойните?
Аз лично познавам хора които се опариха – получиха съобщение че фирмата дето уж им държи биткойна е продадена на друга фирма и ВСИЧКИ биткойни са продадени – на безценица … каквото останало можеш да си го изтеглиш.

Та не ми казвай как всичко е на безценица или можеш да си го архивираш на комтпютъра – казвам случка от истинския живот – много хора губят пари но никой не говори за тях … само се гледат печелившите и успялите.

Дервишев
Дервишев

А сега цената е 12к$. Пак ли си на същото мнение?

лоло
лоло

Не е лъжа аз също си продадох жилището през 2014 и набухах всичко в бтц. Живях на квартира и сега познай…. мога и да го докажа с едно подписче на ключовете. Дали е балон не знам. Знам само че това нещо има сила да промени света. Представи си че трупаш заплатат си в две сметки хартиени пари и бтц, сметката ти в пари ще намалява покупателната си способност във времето заради печатането на нови „скритят данък на държавата“, а тази в бтц ще си увиличи покупателнат стойност понеже е фиксирана. Биткойна има релно приложение каквото имаше „Интернет“, Феисбук и гугъл.… Виж още »

А като се събуди?
А като се събуди?

Краката ти отвити, а пръстите на ръката – в контакта, нали? 😀 Иначе си прав – всяка пирамида променя света. След рухването и богатите стават още по-богати, бедните – още по-бедни, а наивниците – малко по-умни… 🙂

Nich
Nich

mt.Gox отмъкнало 750 000 btc

750K*6000$ = 4,5 млрда $