Тотално рухнаха продажбите на iPhone в Китай

14
3803

Аналитиците от Уолстрийт обърнаха внимание на рязкото падане на продажбите на iPhone в Китай. Спадът е много голям – с цели 35% в сравнение с месец ноември миналата година. Това значително понижаване на продажбите продължава вече два пълни месеца и явно ще продължи още. Да си припомним, че Китай е един от ключовите пазари за продажби на смартфони, а пазарните експерти отбелязаха, че в Китай търсенето на смартфони дори е нараснало.

Оказа се, че iPhone 11 с нищо не е впечатлил китайските потребители. На местния пазар изцяло доминира Huawei с дял от 42%. Според експертите, причината за рухването на продажбите на iPhone в Китай е недостатъчната конкурентоспособност на мобилните продукти на Apple в сравнение с местните брандове. Китайските потребители масово считат, че китайските смартфони предлагат същото, но на по-ниска цена.

CNBC отбеляза, че при излизането на iPhone 11 в Китай, не е имало никакво оживление – само десетина-петнадесет особено предани фена на корпорацията от Купертино, докато през предишните години се натрупваха големи опашки от хора, чакащи да си вземат новия iPhone.

Редица анализатори са на мнение, че това е катастрофа за Apple. Според тях причините са комплексни, но на първо място е търговската война на САЩ с Китай, която вдигна цената на iPhone 11 с 10-12,5% нагоре в сравнение с цените в САЩ.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
9 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Китайците не се лъжат толкова лесно с излъскано парче стъкло което 2+2 не може да сметне колко е… а когато успее трябва разрешение от огризката да видиш резултата.

U4en
U4en

не е точно така, просто не им останаха бъбреци да продават

Даниел
Даниел

Бъбреци имат 2млрд. са ама и акъл имат…

Анонимен
Анонимен

Китайците са свободни да си пазаруват нискокачествените телефони с марка Huawei. Да отбележа че и от тази марка има телефони по 2000 лева.

dsaa
dsaa

Хуавей в Китай правят много големи промоции и затриват и останалите брандове, вкл и китайските, които нямат толкова правителствена подкрепа.

маде ин чина
маде ин чина

Тръмп ще се усети че с Китай не може да се води търговска война и да излезе победител от нея, но ще е късно.

ITlumpen
ITlumpen

Вече го усеща..

Анонимен
Анонимен

Китай едва ли ще е победител. Има хора които не биха си купили техника на китайска марка.

Тео
Тео

Има, ама са по-малко от колкото си мислиш, иначе има 🙂

Владислав
Владислав

Защото Apple, нали са американска марка? 😂😂😂

ITlumpen
ITlumpen

10 – 15 фена, отбора по футбол в Чупрене има повече…;)

Мариан
Мариан

Мдааааа, предполагам че на българският пазар ай… плод ще продаде милиони, които българите ще заплатят за 100 години напред, самальоти така купуваме от хамериканецо.

Тео
Тео

Може, ако купят за всички държавни служители, може и така да се случи …:)

Юлс
Юлс

Китай очевидно бойкотира айфон. И за тези, които казват, че китайско никога няма да си купят нека първо си направят рисърча за това къде се произвеждат компонентите на техните телефони. Говоря неподготвена, но се обзалагам, че поне половината от производството е там.