Тотално рухнаха продажбите на iPhone в Китай

14
3872

Аналитиците от Уолстрийт обърнаха внимание на рязкото падане на продажбите на iPhone в Китай. Спадът е много голям – с цели 35% в сравнение с месец ноември миналата година. Това значително понижаване на продажбите продължава вече два пълни месеца и явно ще продължи още. Да си припомним, че Китай е един от ключовите пазари за продажби на смартфони, а пазарните експерти отбелязаха, че в Китай търсенето на смартфони дори е нараснало.

Оказа се, че iPhone 11 с нищо не е впечатлил китайските потребители. На местния пазар изцяло доминира Huawei с дял от 42%. Според експертите, причината за рухването на продажбите на iPhone в Китай е недостатъчната конкурентоспособност на мобилните продукти на Apple в сравнение с местните брандове. Китайските потребители масово считат, че китайските смартфони предлагат същото, но на по-ниска цена.

CNBC отбеляза, че при излизането на iPhone 11 в Китай, не е имало никакво оживление – само десетина-петнадесет особено предани фена на корпорацията от Купертино, докато през предишните години се натрупваха големи опашки от хора, чакащи да си вземат новия iPhone.

Редица анализатори са на мнение, че това е катастрофа за Apple. Според тях причините са комплексни, но на първо място е търговската война на САЩ с Китай, която вдигна цената на iPhone 11 с 10-12,5% нагоре в сравнение с цените в САЩ.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
14 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари