Траекторията на Big Falcon Rocket с космическия турист

3
817
BFR

По време на вчерашната голяма пресконференция бе разкрита личността на първия космически турист, който SpaceX ще изпрати в полет около Луната с помощта на мощната ракета за многократно използване Big Falcon Rocket (BFR). Късметлията е 42-годишният милиардер Юсаку Маедзава (Yusaku Maezawa), основател на най-големия японски онлайн магазин за дрехи Zozotown. Събитието се излъчваше в реално време. Според Класацията на Forbes, финансовото състояние на Маедзава възлиза на $2,9 милиарда.

По време на анонса Илън Мъск зави, че човечеството трябва да стане междупланетна цивилизация и той ще направи всичко по силите си, за да ускори този процес.

Мисията е планирана за 2023 година. Експедицията ще продължи около една седмица, Ракетата ще се приближи на разстояние 125 мили (210 километра) до Луната, след което ще се завърне на Земята. Ето как изглежда траекторията на полета:

Маедзава е известен със своята любов към изкуството и с богатата си колекция от различни предмети на изкуството. Той няма да бъде сам в това пътешествие, а ще бъде съпроводен от други от 6 до 8 души от света на изкуството, които ще подбере самият той. За тях пътешествието до Луната ще бъде безплатно.

Маедзава отказа да съобщи сумата, която е заплатил за пътешествието. Но стана ясно, че цената е толкова висока, че може да окаже влияние на разработката на ракетата BFR. А нейната цена към днешен ден е около $5 милиарда.

По този повод Мъск каза: „Цената е доста ниска като за проект от подобен вид„.

При полета ще се използва системата за многократно използване BFR, съставена от ракета носител и космически кораб. Именно тази система ще се използва при бъдещите полети до Марс. Първото изстрелване на цялата ракетна система BFR е планирано за първата половина на 2019 година.

Интересно е, че едновременно с това бе представена новата версия на BFR. На нея ще се спрем по-късно.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари