fbpx
-0.8 C
София

Трайчо Трайков: Бих подал оставка заради АСТА, ако министър-председателят прецени

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Министърът на икономиката Трайчо Трайков би подал оставка, но само ако министър-председателят прецени, че е нужна такава санкция спрямо него заради действията на България, свързани със споразумението АСТА.

Вчера Трайков обяви, че България ще спре процедурата по одобрение на спорното международно споразумение за борба с фалшификациите. Министърът пое пълната отговорност за подписването на споразумението, въпреки че преговорите са започнали още през 2006 г. при предходното правителство, съобщава dnevnik.bg.

Тъй като няма настъпили обществени вреди, смятам, че стъпката, която предпирех с предложението, внесено в Министерския съвет, е достатъчно прагматичен начин за поемане на отговорност, заяви Трайков.

Бях убеден че това споразумение е добро за България. И до ден днешен експертите продължават да смятат, че положителните страни в споразумението са повече от отрицателните, обясни министърът по повод решението България да се оттегли от споразумението, коментира още министърът.

Той обяви още, че първоначалните изчисления на екипа му показват, че ще са нужни допълнително 10-12 млн. лв., за да се справи ведомството му с новите си задължения за контрол над дейността и състоянието на язовирите и каскадите в страната.

Вече са проверени 103 язовири, като за шест от тях е установено, че имат нужда от ремонти и източване, за да се предотвратят наводнения.

Днес Трайчо Трайков събира всички областни управители, за да обобщят техническата информация за язовирите и готовността им да посрещнат снеготопенето. Според първоначалната справка, изискана след наводнението в село Бисер, потенциално опасните язовири в страната са между 500 и 600. Те трябва да бъдат проверени до 20 февруари.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
pland
pland
9 години

И да се крие зад Бойчето,пак ще бъдат отвяти на следващите избори.Така,че да си вземе очилцата и шапчицата и да се скрие…да не казвам къде.

IMNSHO
IMNSHO
9 години

Европейския парламент е приел днес нова форма или вариант на АКТА!
Някяква си обсерватория като биг брадър ,която ще събира информация уж за борба с пиратството:

линк

ajaxx
ajaxx
9 години

За съжаление след 10 години дела пак няма да има виновни, и всичко ще си тече постарому 🙁

extext
extext
9 години

Като е решил да си ходи – да тръгва той е един от слабите министри с най много издънки.
А що се отнася до язовирите – направо си е за затвор – трябваше да се издавят хора за да тръгне проверка на язовири

CyberRoot
CyberRoot
9 години

[color=black]Ползи от ACTA, честно ли? Ползи за кого???

Язовирите имали нужда от[/color] [color=black]ремонти[/color][color=black]. Хващам бас, че не са пипани откакто са създадени. Нали държавата събира пари за рибарски билети, отдава под концесия язовири за рибарници… къде отиват тези пари?[/color]

profesionalista
profesionalista
9 години

Тези български министри са пълна пародия.

sliderum
sliderum
9 години

Ми като е рекъл да си ходи, няма да го спирам. Ама да си плати и пропуснатите ползи и преките вреди, които навлече на българският народ т.е. над милиард лева, от които поне половината са морални щети.

Нови ревюта

Подобни новини