Трайчо Трайков: Бих подал оставка заради АСТА, ако министър-председателят прецени

7
27

Министърът на икономиката Трайчо Трайков би подал оставка, но само ако министър-председателят прецени, че е нужна такава санкция спрямо него заради действията на България, свързани със споразумението АСТА.

Вчера Трайков обяви, че България ще спре процедурата по одобрение на спорното международно споразумение за борба с фалшификациите. Министърът пое пълната отговорност за подписването на споразумението, въпреки че преговорите са започнали още през 2006 г. при предходното правителство, съобщава dnevnik.bg.

Тъй като няма настъпили обществени вреди, смятам, че стъпката, която предпирех с предложението, внесено в Министерския съвет, е достатъчно прагматичен начин за поемане на отговорност, заяви Трайков.

Бях убеден че това споразумение е добро за България. И до ден днешен експертите продължават да смятат, че положителните страни в споразумението са повече от отрицателните, обясни министърът по повод решението България да се оттегли от споразумението, коментира още министърът.

Той обяви още, че първоначалните изчисления на екипа му показват, че ще са нужни допълнително 10-12 млн. лв., за да се справи ведомството му с новите си задължения за контрол над дейността и състоянието на язовирите и каскадите в страната.

Вече са проверени 103 язовири, като за шест от тях е установено, че имат нужда от ремонти и източване, за да се предотвратят наводнения.

Днес Трайчо Трайков събира всички областни управители, за да обобщят техническата информация за язовирите и готовността им да посрещнат снеготопенето. Според първоначалната справка, изискана след наводнението в село Бисер, потенциално опасните язовири в страната са между 500 и 600. Те трябва да бъдат проверени до 20 февруари.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
sliderum
sliderum

Ми като е рекъл да си ходи, няма да го спирам. Ама да си плати и пропуснатите ползи и преките вреди, които навлече на българският народ т.е. над милиард лева, от които поне половината са морални щети.

profesionalista
profesionalista

Тези български министри са пълна пародия.

CyberRoot
CyberRoot

Ползи от ACTA, честно ли? Ползи за кого???

Язовирите имали нужда от ремонти. Хващам бас, че не са пипани откакто са създадени. Нали държавата събира пари за рибарски билети, отдава под концесия язовири за рибарници… къде отиват тези пари?

extext
extext

Като е решил да си ходи – да тръгва той е един от слабите министри с най много издънки.
А що се отнася до язовирите – направо си е за затвор – трябваше да се издавят хора за да тръгне проверка на язовири

ajaxx
ajaxx

За съжаление след 10 години дела пак няма да има виновни, и всичко ще си тече постарому 🙁

IMNSHO
IMNSHO

Европейския парламент е приел днес нова форма или вариант на АКТА!
Някяква си обсерватория като биг брадър ,която ще събира информация уж за борба с пиратството:

линк

pland
pland

И да се крие зад Бойчето,пак ще бъдат отвяти на следващите избори.Така,че да си вземе очилцата и шапчицата и да се скрие…да не казвам къде.