Популярният пиратски тракер SkyTorrents стана жертва на собствения си успех, съобщи уеб-изданието Torrent Freak.

Преди година администраторите на SkyTorrents заявиха, че на техния сайт няма да има никаква реклама. Мнозина се отнесоха скептично към това изявление, но по този начин тракерът бързо стана много популярен, а неговата потребителска база многократно нарасна.

За съжаление, ситуацията се разви неособено добре. SkyTorrents започна да генерира по няколко милиона посещения в ден, трафикът рязко нарасна, а заедно с него се увеличиха разходите за издържането на ресурса. Без реклами, месечните разходи започнаха да превишават $1500 и въпреки опитите за събиране на дарения, това не промени ситуацията.

В крайна сметка самите потребители започнаха да уговарят ресурса да сложи реклами, понеже два-три рекламни банера са нищо в сравнение със закриването на сайта. Но администрацията на SkyTorrents твърдо застана на своето, подчертавайки, че рекламата компрометира личния живот на потребителите.

Екипът накрая свърши парите и в крайна сметка SkyTorrents прекрати работата си, както и обеща преди година. Ресурсът остави зад себе си 15 милиона торенти с информационен обем 444 GB (.torrent файловете). Възможно е изтеглянето само на хешовете, които са с големина едва 322 MB. Може някой да реши да продължи делото.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
7 Автори на коментарите
ТръстиСассиХиХиErrИбрахим Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Agentpat
Agentpat

Пука ми, след като има rutracker.org (най-добрия тракер в света), avg.club и нашенската Замунда.

CFD
CFD

Тиквеник, половината торенти в замунда от къде мислиш, че идваха?

Ибрахим
Ибрахим

Новината ясно ти казва, за състояние на средностатистическия пират. От милионите потребители, които свалят всекидневни, трябваше само 0.1% да дарят по 1-2% и всичко щеше да е добре, ама …

Err
Err

Ресурсът остави зад себе си 15 милиона торенти с 444 GB информация. – Оправете го това няма как да е вярно TB или PB.

Тръсти
Тръсти

444GB са само .torrent файловете. Това което стои зад торент файловете (Филми, игри, програми и т.н.) са всъщност на компютрите на потребителите а не на тракера. Мисля че не разбираш какво представляват торентите и торент тракерите.

ХиХи
ХиХи

Скапан тракер. Има много по добри след кратка справка в гугъл. Пайрътбей напоследък е доста постен явно свестните ъплоадъри са се махнали- но пак казвам има много по-добри. Кикас ми беше любим преди да го затворят. Замунда е става ако ти се чака седмица две да качат новите неща. Някои неща така и не ги качват.

Сасси
Сасси

Кикас го ползвах тази седмица на нов домейн, не знам дали е истинския.