Три милиона пъти е изтеглена предварителната версия на Windows 8

0
24

Редмъндският гигант Microsoft се похвали днес, че предварителната версия на Windows 8 към момента е била изтеглена повече от 3 милиона пъти. Новината едва ли ще е изненада за някого, тъй като настолната платформа Windows е най-популярната в света. Наличната за изтегляне версия на Windows 8 е предназначена главно за разработчици, които трябва да имат време за запознаване с новостите в операционната система, предаде Neo Win.

Предварителната версия на Windows 8 дебютира през септември и вече е разпространена сред почти всички разработчици, както и сред по-любопитните потребители. Новата операционна система е очаквана с нетърпение. Тя ще предложи освежен интерфейс, който ще е фокусиран към устройствата със сензорни екрани. Windows 8 ще се появи върху някои таблети, а е възможно от него да се възползват и смартфоните. Настолните машини ще могат да работят и под класическия интерфейс, като същевременно потребителите ще се възползват от значително подобрена производителност.

Новият Metro интерфейс ще помогне на хората, притежаващи таблети да работят с лекота и да управляват интуитивно приложенията и файловете си. Всичко става на принцип, подобен на този, който можем да открием в мобилната операционна система Windows Phone 7.

Microsoft хвърли много усилия през последната година да забърза работата по Windows 8, за да вкара по-бързо иновациите, които са планирани. Целта е да не се загуби базата от почитатели на продуктите на редмъндската компания. Потребителите все повече са изкушавани от конкурентни продукти, които ги отдалечават от това, което предлага Microsoft.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари