16.5 C
София

Тръмп: Армията на САЩ може да победи извънземните, ако се появят

Най-четени

Президентът на САЩ Доналд Тръмп не е напълно сигурен защо Пентагонът има свръхсекретна програма за изследване на НЛО.

В интервю за Fox News по телефона в неделя Тръмп беше попитан защо Министерството на отбраната е създало оперативна група за НЛО.

„И така, господин президент, има ли НЛО?“, пита Мария Бартиромо, водещ на новинарската емисия.

 

„Е, ще трябва да проверя това“, отговаря Тръмп. „Искам да кажа, чух нещо такова. Чух за това преди два дни. Така че ще проверя нещата. Ще разгледам въпроса по-подробно.“

Но след това, вместо да спре там, Тръмп продължи да се хвали с американската армия – която по думите му би могла да бъде заплаха за всички извънземни, които може да се появят.

„Ще ви кажа следното: Сега създадохме военни, каквито не сме имали никога досега. Русия, Китай, всички те завиждат на това, което имаме. Най-силната армия е на САЩ“, каза той подтикнат от Бартиромо.

Какво трябва да значи този отговор на Тръмп? Армията на САЩ е достатъчно силна, за да не могат никакви извънземни да представляват заплаха за страната или трябва да тълкуваме коментара му като заплаха за други държави, които биха могли да стоят зад наблюдения на неидентифицирани въздушни феномени (UAP) от военноморските пилоти от 2004 г. насам? Със сигурност няма да е първият път, когато Тръмп хвърля заплахи към други световни сили, по-скоро въз основа на моментното му емоционално настроение, отколкото на действителни доказателства.

Оперативната група на Пентагона за НЛО беше оповестена още през август със задачата да разследва наблюдението на такива UAP. Програмата е била в експлоатация в продължение на много години преди това, но е останала забулена в тайна, както и описано подробно в доклад на New York Times през 2017 г.

През април три видеоклипа на подобни срещи с UAP бяха разсекретени от Пентагона, като ВМС потвърдиха, че са автентични.

В миналото Тръмп каза, че е скептичен към съществуването на НЛО. В интервю за ABC News през юни 2019 г. Президентът призна, че е провеждал срещи, за да обсъди програмите за наблюдения и изследвания на НЛО, но всъщност не смята, че НЛО са реални. „Вярвам ли? Не особено“, каза Тръмп тогава.

Абонирай се
Извести ме за
guest
19 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини