fbpx
2.8 C
София

Тръмп блокира продажбата на американска технологична компания на китайци

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Доналд Тръмп отново размаха пръст към Пекин и забрани голяма технологична сделка, която щеше да постави ключова американска компания под китайски контрол.

Позовавайки се потенциална заплаха за националната сигурност, президентът блокира оферта от 1.3 милиарда долара на подкрепената от Китай Canyon Bridge Capital Partners за базираната в Портланд, щата Орегон, Lattice Semiconductor.

Според Белия дом, сделката носи рискове за националната сигурност на САЩ. Освен това се подчертава необходимостта от запазване на надеждността на доставките на полупроводникови елементи, произвеждани от Lattice за правителството на щатите. Опасността е свързана с прехвърлянето на интелектуална собственост под чужд контрол, ролята на китайското правителство в подкрепа на сделката, значението на цялостността на веригата за доставки на полупроводникови елементи за правителството на САЩ и използването от американския кабинет на продукти от Lattice.

Решението на Тръмп е взето по препоръка на Комитета за чуждестранни инвестиции в САЩ.

Lattice Semiconductor Corporation е един от световните лидери в производството на програмируеми логически интегрални схеми, които широко се прилагат във всички цифрови устройства.

Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини