Надеждите на китайската компания Broadcom за закупуването на американската Qualcomm изглежда пропаднаха.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп издаде разпореждане за блокирането на предполагаемото поглъщане във връзка с опасенията, че това може да нанесе ущърб на националната безопасност на страната.

The Verge съобщи още, че изявлението на президента е последвало веднага след публикацията на писмото на Комитета по чуждестранни инвестиции на САЩ, с което се предупреждава, че сделката е твърде голям риск за безопасността на страната.

Ако Broadcom закупи Qualcomm, се казва в писмото, то това може да отслаби способността на американската компания да се конкурира с китайските конкуренти, като например Huawei. А това означава, че Китай ще доминира в развитието на 5G мобилните мрежи и по този начин американците ще станат уязвими.

Сега шансовете на Broadcom да закупи Qualcomm са твърде малки. Докато разпореждането на Тръмп е в сила, сделката няма как да се състои. Но едва ли това ще предизвика проблеми, като се има предвид, че американската компания многократно отлага сделката, поради твърде ниската предложена цена.

Broadcom веднага реагира на заявлението на Тръмп и каза, че няма как тази сделка да е заплаха за националната сигурност и че подготвя повторно събиране на акционерите на 23 март.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
Къде е китайското ?G G_nib_Timnababatihvurchiloto Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
nababatihvurchiloto
nababatihvurchiloto

„Капитализъм“

Tim
Tim

капитаЛИЗъм – хартията/злато/земя е съсредоточена в 1%
останалите роби обслужват 1% процент.

казано 1790 година

_nib_
_nib_

Те тва е оня въпрос:Абе вие що биете негрите?

G G
G G

Я, интересно как Тръмп е разбрал за сделката преди да се е състояла а в БГ се чудим коя е Гинка?:))))

Къде е китайското ?
Къде е китайското ?

Нека сега изясним някои неща. Първо грешно е да се смята, че Broadcom е китайска компания, защото Broadcom е основана от Henry Samueli и Henry Nicholas в Westwood, като по-късно се мести в Irvine. По-късно бива купена от Avago Technologies, но каква е Avago Technologies ? След разделянето на Hewlett-Packard (американска компания) се отделя и една компания наречена – Agilent Technologies, която пък бива купена от KKR и Silver Lake Partners, които са американки компании ! След закупуването на Agilent Technologies се оформя компанията Avago Теchnologies, която купува Broadcom през 2015 година. Avago Technologies има две централи в Los Angeles… Виж още »