Лидерите на САЩ и Северна Корея продължават да си обменят „любезности“. В своя Twitter акаунт Доналд Тръмп отговори на новогодишното обръщение на лидера на КНДР Ким Чен Ун, в което се съдържаше предупреждение за САЩ.

В своето обръщение Ким Чен Ун напомни, че „Всички Американски щати са в обсега на нашите ядрени оръжия“ и спомена за ядрения бутон, който винаги е с него. Севернокорейският лидер подчерта, че „това не е заплаха, а просто реалност„.

NBC News цитира Ким Чен Ун: „Тази година ще наблегнем върху масовото производство на бойни глави и балистични ракети за оперативно реагиране. Това оръжие ще се използва само в случай на пряка заплаха срещу нашата държава„.

Самолюбието на американския президент явно бе засегнато и той се подигра в Twitter на севернокорейския лидер в типичния си стил: „Ким Чен Ун неотдавна каза, че ядреният бутон му е винаги подръка. Нека някой от неговия изтощен и гладуващ режим му напомни, че и аз имам ядрен бутон, който е много по-голям и по-мощен. И моят бутон винаги работи„.

Тръмп каза още, че следващата седмица ще присъжда награди за фалшиви новини, както и награди за най-корумпираните и непочтени медии на 2017 година. Това трябва да стане следващия понеделник в 5 часа следобед.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Morgan:))) Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
:)))
:)))

По-голям му е на Дони, ама му е по-мек. Ядрения бутон де, да не си помислите друго… 🙂

Morgan
Morgan

Бутона ми, е много по-голям… от бутона ти.