Тръмп заплаши Европа с насрещни санкции заради данъците срещу Google

10
1603

Доналд Тръмп заяви, че възнамерява да въведе до 100% мита за редица стоки от Франция. По този начин американското правителство възнамерява да отговори на цифровия данък, наложен на някои корпорации от САЩ, който получи жаргонното име „Google данък“.

Правителството на САЩ счита, че този данък дискриминира и „налага твърде тежко бреме“ на IT компаниите. Като отговор Америка възнамерява през 2020 година да въведе 100% мита на 63 френски стоки, включително вина, кашкавал, козметика, кожи и други.

„Европейският съюз е много несправедлив в търговските сделки и въпроси… Не че съм влюбен във всичките тези Facebook, Google и Twitter, но това са американски компании. Мисля аз да обложа тези компании и те не трябва да плащат данъци на Франция. Ако някои иска да използва преимуществата на американските корпорации и компании, то това трябва да сме ние, а не Франция“ – каза Доналд Тръмп по време на пресконференцията в Лондон преди срещата на НАТО.

„Google данъкът“ на Франция предвижда големите компании, които извършват цифрови услуги в тази държава, да плащат 3% данък от доходите на местните отдели. Законът засяга редица американски компании, включително Google, Apple, Facebook и Amazon.

Финансовите експерти пресметнаха, че 100 процентното мито на въпросните 63 френски стоки ще струва около $2,4 милиарда. Подобни мерки се предвиждат и за Австрия, Италия и Турция, които също въведоха цифровия данък.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Dave
Dave

Абе този Тромпета не е май със всичкия си.

Той
Той

Той си е много дъд всичкия, това че на нас не ни е удобно е наш проблем… в крайна сметкае президент на САЩ и за тях е ок това…

Мирослав
Мирослав

Тръмп тласка ЕС към Китай!
Няма ли кой да му каже, че по този начин не може да манипулира света! Американците излязоха много прости парчета.

Burgwr King
Burgwr King

Oт яденето на гмо соя пръскана със глифосат и пиене на цинков аспартам всеки ще 😮.

Мангалата
Мангалата

Туйто, никаква иновация от еурогейчетата. Сиренце, винце, одрани животни, някой друг химически бъркоч. С тая политика, наливане на пари за социални а не за иновации не САЩ, ами и Русия ще я смачка гейската кочина.

Aress
Aress

Жълт – Tе не трябва да плащат данъци на Франция.

Жълтият владее франция и се разпорежда.

Посъветвани че за не плащане на данъци ще лежат в ес затвори , вчера Лари Пейдж и Сергей Бринт са напуснали управляващи постове във alphabet.

Срещу наркотиците
Срещу наркотиците

Защо до ся наркоманските компании не са плащали данъци в ЕС?Тия бацили колко платиха в БГ?

pix3l
pix3l

Прав е човека, не можеш да налагаш допълнителни данъци на някой, само защото е гоолям!

Станислав
Станислав

Що не му спрем всичко на Тръмп – внос-износ = 0. И без друго USA са най-големия длъжник. Ние всички останали можем да се справим без тях.

Ама
Ама

Щото ще трябва да пишеш на някой дървен Правец произвеждан от Пеевски в ВМЗ и да гледаш локална мрежа Марешки и Волена