След като президентът Тръмп до голяма степен избегна темата за изкуствения интелект в своя адрес „Състоянието на съюза“, една нова директива би могла да формира зараждащия се сектор, докато той се разпростира във всичко – от здравеопазването до умната война. „Американската инициатива за изкуствен интелект“ на Тръмп насочва федералните агенции към приоритизиране на изкуствения интелект в техните изследвания и разработки, но не обяви никакво специфично финансиране за тези цели.

Директивата също така включва език, насочен към увеличаване на усилията за обучение на американските работници, използвайки смесица от програми, ръководени от Националния съвет за американските работници и грижите за федералните агенции. Освен това, тя призовава правителството да подобри достъпа до изчислителни облачни компоненти и обмена на данни за разработването на нови системи за изкуствен интелект.

Изпълнителната заповед идва на фона на нарастващата загриженост за натиска на Китай да се превърне в глобална AI суперсила и заплахата от загуба на работни места в рамките на предстоящата автоматизация. Инициативата също така призовава федералните клонове да установят регулаторна рамка за AI в промишлените сектори. Това става въпреки предишното уверение на администрацията на Тръмп към големите технологични компании, че ще има консервативен подход към бизнеса им и няма да се меси много.

A.I. експерти от индустрията, академичните среди и правителството отдавна призовават администрацията на Тръмп да направи развитието на изкуствения интелект основен приоритет. Миналата пролет, разтревожен, че Съединените щати не са в крак с Китай и други страни, Джим Матис, тогавашният секретар на отбраната, изпрати бележка до Белия дом, като призова президента да създаде национална стратегия за A.I.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
0 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
TNTПетърimeDestroy the Left! Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Destroy the Left!
Destroy the Left!

Heil Trump!

ime
ime

Ей няма ли да се намири още един Осуалд най-накрая?

Петър
Петър

Хареса ми заглавието : „Тръмп застана с цялата си тежест зад…“
Това са доста килограми… солидна тежест. 🙂

TNT
TNT

късно е либе за китка… фаЩ дори са изостанали в тая посока.