Доналд Тръмп планира да подпише още тази седмица дълго отлагано изпълнително решение за забрана на китайско телеком оборудване за американските безжични мрежи, предава Fierce Wireless, цитирайки репортаж на Politico.

Изданието се позовава на множество свои източници, според които Тръмп бърза с подписването на документа с цел той да влезе в сила преди старта на Световния мобилен конгрес, който ще се проведе в Барселона по-късно този месец. Именно по време на MWC 2019 се очаква засилен интерес и осъществяването на множество сделки за закупуване на нов хардуер за 5G мрежи. Huawei, традиционно сред най-активните участници на форума, е най-големия производител на телекомуникационно оборудване в света, но напоследък компанията е подложена на силен натиск от няколко страни, сред които на първо място е САЩ. Независимо от множеството опровержения на китайската компания, Вашингтон е убеден, че Huawei и други китайски компании, като ZTE например, работят в тясно сътрудничество с властта в Пекин и се отправят директни обвинения, че посредством тях, Китай шпионира САЩ и съюзниците им. Тръмп вече подписа закон за забрана на използването на оборудване на двете споменати китайски компании от федерални структури. Според Politico, настоящето намерение се подготвя от девет месеца, но именно MWC може да е причина то да влезе в сила сега.

„Всяко официално действие, насочено срещу Huawei може да има огромни последици за цялата индустрия“, пише Мат Капко от Fierce Wireless. „То може да засегне и скоростта, с която операторите въвеждат 5G във време на критично важен период за безжичната индустрия. Компанията има особено силно присъствие в Европа, Азия и Африка, и докато операторите се надпреварват с обещания да бият конкуренцията на полето на 5G услугите, несигурността около оборудването на Huawei и способността им да вземат дял в 5G доставките, може да наклони сериозно вниманието към по-традиционни играчи на пазара, като Ericsson, Nokia, Qualcomm и други“.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
TNT
TNT

нека да предскажа близкото бъдеще.
– фаЩ спират да използват оборудване на Huawei.
– фаЩ се опитват да налагат това и на другите „съюзници“ със заплахи че който не изпълнява няма място на масата.

… шибани кретени са тия фаЩ.

asdf
asdf

Уау, да не си преродения Нострадамус?

Emo
Emo

Лошото е, че няма какво да сложат на масата САЩ

Последния самурай
Последния самурай

Могат да сложат любимото си производство : ядрени бойни глави с гарнитура от калашници

nababatigaza
nababatigaza

Може Тръмп да духа супата на китайците.

муууу-ха-ха-хааааа
муууу-ха-ха-хааааа

Оранжевият клоун щял да забрани китайското телекомуникационно оборудване! И с какво ще комуникирате тогава бе, смешник? С пощенски гълъби ли? Или с аналогови централи? Защото поне от четвърт век друга електроника освен китайска не съществува!