Тръмп: Ще разследваме Google за предателство в интерес на Китай

6
921

Президентът Тръмп обяви, че администрацията му ще разследва потенциални връзки между Google и Китай. Това се случи след като милиардерът Peter Thiel попита дали управата на Google смята, че е инфилтрирана от китайски шпиони. Thiel се чуди и защо Google взима предателското решение да работи с армията на Китай, но не и с тази на САЩ.  Той прави това по време на своя реч във Вашингтон, този уикенд.

В своя публикация в Twitter, Тръмп описва Thiel като „велик и брилянтен човек, който познава тази тема по-добре от всеки друг“ и казва, че президентската администрация ще разгледа ситуацията.

Thiel е един от основните поддръжници на президента в Силициевата долина

Според Bloomberg, Thiel е говорил и за системите с изкуствен интелект, които сестринската компания на Google, DeepMind, разработва. Той ги определя като потенциални военни оръжия. Thiel е един от първите инвеститори в DeepMind, преди Alphabet да я закупи.

Инвеститорът похвали външната политика на Тръмп, и по-специално работата му по отношение на Китай. Според него това е голямо постижение на президента и администрацията му. Определя 25-процентното мито за стоки от Китай като дъно, а не като таван. Призовава за разследване на системите за студентско кредитиране и премахването на данъчните облекчения за елитни университети.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
2 Отговори на коментарите
5 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Капитализъм
Капитализъм

Казах го хиляди пъти 🙂

Explore
Explore

Еми google заплаши да манипурира търсенето така че повече да не се избират тащива като тpъмп.

Пентагона награся търговете за облак да секретни дани така че винаги да хечерят m$ и амазон.

Goоgle инженери отказаха да създават роботи убици.

Explore
Explore

Крони капитализъм – САМО наши хора печелят Федералният съд отхвърли опита на софтуерната корпорация Oracle да обжалва търг за доставка на облачни услуги за Пентагона на стойност $10 милиарда Проектът „Съвместна корпоративна инфраструктура за отбраната” (JEDI), обявен от Пентагона през март 2018 г., предвижда прехвърляне на всички данни на Министерството на отбраната на САЩ към единен облак. Победителят в търга трябва да бъде избран преди края на август 2019 г. Amazon, Microsoft, Google, IBM и Oracle претендираха за участие в програмата JEDI, но последните три компании отпаднаха от надпреварата. Amazon се смята за фаворит, тъй като нейното подразделение Amazon Web… Виж още »

Попо най
Попо най

Става дума за тренажори и ако беше внимавал вместо да четеш руският Бултаймс, щеше да знаеш, че Безос с неговия Вашингтон поуст всеки ден ругае президента и плаща 0 долара данък в САЩ, въпреки че е най-богатия бизнесмен. Отделно Майкрософт също отказаха да правят тренажора. Всички компании са обрасли от леви социалисти, цялата клоака в Сан Франциско е лява и глобалистка, палят знамена по протести на САЩ и финансират антифашистки организации.

Бахти
Бахти

Реднеците тотално изперкаха, когато им се наложи да подвият опашките като посрани кучета! Така се получава, когато на „най-великата“ държава е президент един малоумен палячо.

Алекс
Алекс

Мдаа, с тая тарамбука начело, и на нормалните хора започват да им се привиждат извънземни. Дано си замине догодина че бая бая затвор има да отработва.