Турция възнамерява да направи сериозни инвестиции в блокчейн технологиите и да представи своя собствена криптовалута, съобщава Coindesk. Плановете за собствена криптовалута, както и изграждането на инфраструктурата около нея са част от стратегия за периода 2019 – 2023, който цели подобряване на местната икономика. В специалния документ, внесен в турския парламент в началото на тази седмица се подчертава, че въпросната криптовалута, която ще бъде издавана от местната централна банка ще се ползва в транспортния и митническия сектор. Що се отнася до блокчейна, то той се споменава, като двигател в развитието на области, като изкуствения интелект и свързаните вещи – сфери, които се очаква да подобрят значително предоставяните от държавата обществени услуги.

Coindesk напомнят, че турските банки работят отдавна с криптовалути, но това става в условията на строги правила и регулации.

„Малко са подробностите около предложената криптовалута, които са известни, но страната обмисля идеята за национален дигитален актив или т.нар. Turkcoin поне от началото на 2018. Според материали от тогава, идеята принадлежи на законодателят Ахмет Кенан Танрикюлю, заместник-председател на Партията на националистическото действие и бивш министър на индустрията на Турция“, пише Дениъл Кун от CoinDesk.

16
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
8 Отговори на коментарите
11 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
bure_s_barut
bure_s_barut

Транзакциите ще спират по няколко пъти на ден за молитва 😉

Shamata
Shamata

Нямаше нужда на напишеш тази глупост … Но явно бай ганьо е свикнал с глупостите и се мисли за велик ! браво!

Nice
Nice

Бай Ганьо се пише с главни букви, заптие!

Dave
Dave

@Шматка – вие резаците сте толкова „умни“ че даже не можете да ни обидите. Бай Ганьо не е точно обида за нас. Срамно е обаче че, ти си ибрикчия. Вашия вид се ползва само за общи работници. Черните ги виждам само по строителните обекти да мъкнете железа и да копате с лопати тука. Само за това ви ползваме. Това е срамното. Само за обслужващ персонал ви имат и в целия свят – за справка виж си роднините гастербайтери…

Мангалата
Мангалата

Какво е това гявурско име TurkCoin, „МангалПарсалъ“ повече им ходи.

Shamata
Shamata

Ето го и другият бай ганьо! браво !

Nice
Nice

Бай Ганьо се пише с главни букви, заптие!

Мангалата
Мангалата

По-добре Бай Ганьо от колкото ибрикчия като теб, швестер!

Nice
Nice

ПомакБакшиш – звучи по-интересно от BitCoin?

Shamata
Shamata

Ти си третият браво !

Пламен
Пламен

Дори гаджалите ни изпревариха…

SAFE Network Bulgaria
SAFE Network Bulgaria

Лирата яко пада и хората се спасяват в Биткойн… Правителството гледа и се чуди как да го спре. С блокчейна ще могат да следят кой колко биткойн си е купил…

чалмата
чалмата

ЧалмаCoin

Мирослав
Мирослав

Утре и аз правя криптовалута. Ако чуете за Mirocoin-та, да знаете, че съм аз искам яко хранилка!

SPACE FORCE 🇺🇸🇪🇺🇧🇬
SPACE FORCE 🇺🇸🇪🇺🇧🇬

Идеята на Ердоган е ясна. Диктаторът беше спасен от Русия, той беше спасен от физическо ликвидиране. В момента този същият диктатор знае, че трябва да се отплати на Русия и го прави с покупката на ракети. Той знае, че от това ще последват санкции. Отделно – Турция води кейсиянистка политика [такава, каквато мнозина маргинални социалисти искат да се води] с поддържане на много ниски лихви на централната банка. Това, естествено, рано или късно ще гръмне пазара. С цел да избяга санкции и да сапси девалвацията на валутата си, Ердоган просто създава механизъм буквално за избягване на бъдещи санкции от цивилизования… Виж още »

koko
koko

MarabaCoin