Тъмният режим на Chrome става още по-тъмен

0
1571

Google планира нова актуализация за уеб браузъра Chrome за мобилни устройства, която ще приложи тъмната тема за резултатите от търсенето, когато е активиран тъмният режим на браузъра.

Тъмният режим на Chrome дава на очите ви доста приятна релаксация, особено когато сърфирате в мрежата през нощта, но има един сериозен проблем с него – той променя само цвета на самия интерфейс на браузъра. Когато използвате Google Търсене, което според анализите всъщност е основният начин за взаимодействие на потребителите на Chrome с мрежата, страницата с резултатите все още е ослепяващо бяла.

Сега, както съобщават от популярния технологичен портал Android Police, Google подготвя актуализация, която ще отстрани този проблем, като променя цвета на резултатите от търсенето, за да съответства на предпочитаната от вас тема на браузъра.

Това е добре дошло нововъведение и не е чак толкова голяма изненада, тъй като Google миналата седмица направи същата промяна в самостоятелното си приложение за търсене в операционната система Android. Ако имате активиран тъмен режим на вашия телефон, приложението автоматично ще се напасне към по-тъмните цветове, за да предотврати ослепяващия контраст между черните и белите тонове.

Силата на тъмната страна

Ако имате устройство с Android, можете да изпробвате новите тъмни цветове на страницата за търсене в Google, като инсталирате версията на Google Chrome предназначена за предварително тестване и ранни актуализации, Chrome Canary и активирате специален флаг за достъп до функционалността.

Флагът (опцията, която ви позволява да активирате нови или експериментални функции в браузъра Chrome), всъщност вече се среща от известно време в Chrome, но досега неговото активиране не носеше никакви промени.

За да активирате ранния тъмен режим на резултатите от търсенето, отидете на следната страница: chrome://flags в Chrome Canary и там потърсете етикета „Показвай тъмни страници при търсене в Android“. Щракнете върху превключвателя, за да активирате опцията, след което рестартирайте браузъра.

Заслужава си да се отбележи, че новият дизайн може да премине през няколко промени, преди да бъде добавен към официалната версия на Chrome, така че не се притеснявайте, ако в момента някои елементи изглеждат странни или някои части от страницата са трудни за четене. Очакваме тъмната версия на страницата за търсене в браузъра Google Chrome да се появи и за iOS в следващите няколко седмици. Ще следим темата и ще ви информираме допълнително, когато това се случи.

След това обновяване на приложението за търсене на Google и уеб браузъра Google Chrome, не остават много апликации на компанията, които вече да не са преминали редизайн и да не са получили тъмен режим.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари