Тъмният режим на Gmail най-сетне е наличен за Android и iOS

8
1961

С Android 10 и iOS 13 вече можете да прилагате тъмната тема за цялата система на вашите мобилни устройства. Тъмният режим се прилага автоматично и за повечето системни и основни приложения, но не и навсякъде – няколко популярни приложения, включително и Gmail, нямаха настройка за тъмен режим, когато Android 10 излезе.И

Изминаха месеци от оповестяването на тъмната тема за цялата система на Android 10, но популярната услуга за електронна поща на Google закъсня значително с тъмния дизайн, но най-сетне това се променя и вече компанията въвежда тъмна тема за Gmail във версиите за Android и iOS, която ще бъде налична за всички до няколко седмици.

Тъмният режим е все по-търсен. Преди Apple и Google да започнат да го налагат, популярността на тъмните дизайни вече беше започнала да расте, като такива видяхме и в много други популярни приложения като Facebook Messenger, Slack, Reddit, Viber и други.

С тъмният режим можете да спестите от живота на батерията, а екранът ще бъде по-малко натоварващ зрението, особено когато се използва в тъмно помещение. Google за първи път добави тъмен режим в актуализацията към Android Pie в началото на тази година, но темата не работеше за цялата система. В Android 10 тъмният дизайн навлиза много по-широко и сред приложенията, които използват системната тема по подразбиране, ще приемат тъмните цветове, когато това е възможно. Новата версия на мобилната операционна система на Apple също прилага широко темата –  от тапети, джади и известия, до Календар и Съобщения.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
4 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
115
115

Най сетне. Не издържах вече без тъмен режим.

Въй! Въх...
Въй! Въх...

Ама, аз… Такова… Не ползвам Жмейл. Ми с’я к’о?

Kuzmanovv
Kuzmanovv

“ … която ще бъде налична за всички до няколко седмици.“
Същите неща четох и преди 1,5/2 месеца 🙄 . Какво значи „няколко“ седмици – 3/5/12❓

Ж мал
Ж мал

52

иво
иво

„С тъмният режим можете да спестите от живота на батерията“
Кой измисли тази глупост? Подсветката си свети независимо дали режима е тъмен или светъл

иво
иво

Да, ама важно уточнение е, че икономия има само при OLED дисплеите. При масовите по-евтини дисплеи с подсветка, няма как да има икономия.

Ханку Брат
Ханку Брат

Тоз пък… Май не си чел за ОЛЕД/АМОЛЕД 🙂