Търговската война между САЩ и Китай срива акциите на Tesla

16
2391

Поредната жертва сред американските компании, паднала след поредния рунд от търговската война между Белия дом и Пекин стана Tesla. Пазарните аналитици започнаха да се опасяват, че китайските власти ще ограничат експанзията на Илън Мъск на китайския пазар на електромобили, който е най-големият в света.

Bloomberg съобщи, че ценните книжа на Tesla поевтиняват и компанията вече е изгубила 20% от от своята пазарна капитализация. Tesla за първи път от дълго време има пазарна цена по-ниска от тази на концерна Ford.

В края на миналата седмица пазарните анализатори прогнозираха, че най-вероятната цена на една акция на Tesla ще бъде около $230. Но в началото на седмицата разбрахме, че търговската война между САЩ и Китай се задълбочава и подобно на редица други американски компании, пазарната капитализация на Tesla бързо пада и на 21-ви май курсът на акциите на автомобилната компания на Мъск слезе до $205.

Миналата седмица Мъск обяви радикално съкращение на разходите на компанията. Той заяви, че лично ще анализира всички разходи и заедно с финансовия директор на Tesla ще одобрява новите разходи.

Финансовият експерт Дан Айвс, голям почитател на Tesla, премени мнението си и сега препоръчва на Мъск да се съсредоточи единствено върху задоволяването на огромното търсене на тези електромобили и временно да спре да се занимава с роботехника, застраховане и други странични дейности на компанията.

Докато Tesla трябва да решава новите възникнали проблеми, германският автомобилен гигант Volkswagen няма никакви трудности нито с финансирането, нито с компонентите, а сега за него е свободен и китайския пазар.

16
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
12 Отговори на коментарите
12 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
д-р Събева
д-р Събева

Мъск, нали обещаваше, че скоро ще са готови мозъчните импланти ?
Ако скоро са 20-30 години…

asdf2
asdf2

20-30 години са сравнително скоро като вземеш впредвид, че вселената е на 13 700 000 000.
30 години от 13 700 000 000 са 0.00000021897810218978103%

Д-р Събева
Д-р Събева

Говорим за период съизмерим с човешкия живот.
И по-конретно, имам предвид обещанията на Мъск и маркетинговите похвати.

Ужаст
Ужаст

Не, той се отказа от компанията, която ги разработва след като видя, че обслужват определени глобалистки леви интереси.

Шишо
Шишо

нуждаеш се от мозъчни импланти нъл тъй „докторке“?

black house
black house

Kaĸвoтo пpeдпpиeмe Kитaй в oтгoвop cpeщy изчaдиятa oт caщ, пoдĸpeпям ги! Cpeщy caщничecĸи ceнaтopи cъм, ĸoитo идвaт в Бългapия ĸaтo гocпoдapи! Toвa ниĸoя мeдия нe гo ĸaзa, чe e диpeĸтнa нaмecя в пoлитиĸaтa нa Бългapия!

Lordoff
Lordoff

Ех, а ако имахме нормални психиатрични грижи, Ваша милост щеше да притеснява само съседните две килии…

Ужаст
Ужаст

@Lordoff, това са хора, които са маргинализирани, изолирани от пазара на труда, ниско заплатени, за тях този съвременен свят е враждебен, затова те търсят упование в разбити строеве като комунизма.

Пенчо
Пенчо

Казах ти, като си против САЩ спри да ползваш направените и измислени електронни устройства и интернет от тях. Много ще ние добре без теб в коментарите.

favr
favr

сащ, като са против китай що не спрат да ползват барута и компаса …? или като са против русия да не им ползват ракетните двигатели и заводите за обогатяване на уран…? може би ако се скарат с франция ше им върнат статуята на свободата…?

Ужаст
Ужаст

Добре, че бяха ЦРУ индиректно да подкрепят боклука Мао, които изби 60 млн. души, ако не бяха те, днес Китай щяха да са поне 5 държави, а митът за 5000 годишната история щеше да е факт само в алтернативна реалност. Няма такъв народ „китайци“, вземи малко и прочети история.

Шишо
Шишо

спри да пишеш с два ника и да си правиш псевдо разговор бе трол малоумен!

трол
трол

почна да се повтаряш приАтел…

Ужаст
Ужаст

Китай връща феодализма чрез социалната си система, за тези които не са запознати. Единствената причина да е фабриката на света е, че там няма здравни, пенсионни и социални осигуровки. В Китай действа принципа на пред-либералния пред-капиталистически роялистко-феодален строй, но с нови технологии. Така на практика роялисткия елит наричан комунистически на Китай продаде собственото си население като роби на цял свят за да им произвеждат боклуците. Само, че един ден ще дойде /образно казано/ и този период на нископлатен робстки, детски и т.н. труд ще мине и тези хора ще си поискат своето. Тогава идва големият икономически проблем на Китай. Богатите… Виж още »

Гадьо
Гадьо

Малка подробност е, че средната работна заплата в Китай е по-висока от колкото в България.
Иначе за останалото си прав, особено след въвеждането на този социален рейтинг, където ако някой те наклепа и ти режат кранчето за нормален живот.

Мирослав
Мирослав

Много жалко, че с претекционистичната си политика спрямо Apple и в частност iPhone, Тръмп нанася удар след удар по американски компании. Tesla е поредната жертва на рижавият. Еми много много жалко!